Trápí vás rozšířené póry a kosmetika nezabírá? Několik tipů, které by vám na ně měly pomoci

 Krása 
09. srpna 2019 21:22 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Rozšířené póry můžete minimalizovat Shutterstock
Rozšířené póry nevypadají na obličeji moc dobře, což je hlavní důvod, proč se jich chce většina lidí zbavit. Vyzkoušeli jste různé kosmetické přípravky, ale nezabírají vám? Máme pro vás několik tipů, které by vám na nevzhledné póry mohly zabrat, a nebude vás to stát majlant.

Póry má každý člověk, skrze ně totiž pokožka dýchá. Funguje to tak, že póry vylučují maz a přijímají vše, co si na obličej namažete. Černé tečky vznikají oxidací mazu uvnitř póru. Ten, koho trápí velmi rozšířené póry, má i mastnější pleť.

Příčinou velmi rozšířených pórů může být stres, používání nevhodných kosmetických přípravků, nezdravý životní styl nebo genetické dispozice. Vaším cílem bude, aby se vám podařilo póry vyčistit a stáhnout. Tímto způsobem zmenšíte jejich viditelnost.  

Jedlá soda odstraní z pleti nečistoty

Možná vám to přijde divné, ale jedlá soda může skutečně mnoha lidem pomoci. Odstraní z pleti maz a nečistoty. Funguje také jako pomocník proti akné. Smíchejte lžíci vlažné vody se lžící sody.

Důkladně si sodným roztokem potřete obličej. Několik dní po sobě tuto proceduru opakujte a zanedlouho byste měli zpozorovat první výsledky.

Led stahuje póry

Led je výborný kosmetický pomocník, stahuje rozšířené póry. Několikrát denně si s ním potírejte kůži. Jezděte s ním po celém obličeji. Po prvním použití byste měli vidět nepatrné zmenšení černých teček. Pokud ne, zkoušejte potírání pokožky ledem ještě několik následujících dnů.

Jezte velké množství vitaminu C

Vitamin C podporuje lepší prokrvení, protože zajišťuje bezproblémovou funkci krevních cév a přispívá k tvorbě kolagenu. Ideální by bylo, kdybyste čerpali vitamin C z přírodních zdrojů a nikoliv tabletek.

Nejvíce céčka obsahuje kiwi, černý rybíz, pomeranč nebo brokolice. Přidejte do svého jídelníčku více ovoce a vaše pleť bude pružnější a čistější.

Dopřejte své pokožce parní lázeň s citronovou šťávou

Udělejte si domácí kosmetické ošetření pleti. Nalijte do hrnce horkou vodu a nakloňte nad něj svůj obličej. Zakryjte si hlavu ručníkem tak, aby veškerá pára mířila pouze směrem k vaší pokožce. Nad hrncem s horkou vodou vydržte zhruba pět až deset minut podle toho, jak vám to bude příjemné.

Poté, co skončíte s napařováním obličeje, si na něj přiložte vlhký hadřík potřísněný citronovou či pomerančovou šťávou. Ucítíte příjemné aroma. Po této proceduře si obličej umyjte vlažnou vodou. Dělají se vám vrásky kolem očí? Možná se špatně odličujete.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod