Jak vybrat tu správnou kosmetickou taštičku na cesty?

 Ostatní 
10. září 2019 06:30 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kosmetická taštička je na cestách nezbytností Shutterstock
Snad každý člověk čas od času cestuje. Někdo na pracovní cestu, další třeba na dovolenou k moři a jiný zase rád vyráží na vícedenní výšlap do přírody. V každém případě se vám sejde mít doma kosmetickou taštičku, do které uložíte veškeré věci pro hygienu i potřebná líčidla. A i když se to zdá být maličkost, výběr vhodné kosmetické taštičky není radno podcenit. Roli hraje nejen velikost, ale i vnitřní uspořádání.

Mnozí lidé mají tendenci roli kosmetické taštičky podcenit, přitom právě tato praktická drobnost vám může na cestách velmi pomoci. Než si ale nějakou pořídíte, je dobré se zamyslet nad několika věcmi, které vám pak značně usnadní výběr a vy si pořídíte takovou taštičku, která vašim potřebám bude nejlépe vyhovovat.

Účel cesty

K dostání je nepřeberné množství kosmetických taštiček, na výběr jsou malé i velké a rozličné je také jejich vnitřní uspořádání. Než si ale pořídíte tu vaši, musíte si především ujasnit účel, pro který ji budete využívat. Některý model bude praktický ve chvíli, kdy často jezdíte pod stan s batohem na zádech, jiný se zase hodí pro krátké služební cesty do hotelu.

Krátkodobé cesty

Pokud vás čeká jedna až dvě noci někde v hotelu a nepotřebujete obrovskou zásobu kosmetiky, budou malé kosmetické taštičky to pravé pro vás. Pohodlně do nich vměstnáte kartáček a pastu na zuby, pár líčidel, krém v malém balení a často i hřeben na vlasy. S malými kosmetickými taštičkami si vystačí i většina mužů. A to, zda zvolíte klasický tvar nebo nějaký méně typický, už záleží čistě na vás. Při výběru si všímejte i drobných, ale praktických detailů, jako je například poutko na pověšení. Příjemné jsou také taštičky s vyztuženým horním okrajem, které pak pěkně drží i otevřené. A oceníte rovněž dostatek přihrádek a malých kapsiček, které vám pomohou udržet v kosmetické taštičce pořádek a přehled.

Několikadenní pobyt

Pokud vyrážíte například na týden do hotelu, už se budete muset podívat po kosmetické tašce, která pojme větší množství kosmetiky. Opět se poohlédněte po tašce, kterou lze v koupelně zavěsit, protože ne všechny hotelové koupelny jsou vybaveny dostatečným množstvím poliček. Zaměřte se také na vnitřní uspořádání. Dostatek kapsiček a přihrádek by měla být samozřejmost, praktickou výbavou jsou také různé gumičky, díky kterým vám kosmetické přípravky zůstanou za všech okolností pevně na svém místě. Pořídit si taštičku jen s jednou přihrádkou není zrovna chytré řešení. Najít ve změti lahviček, tub a flakonů přesně to, co potřebujete, vám totiž dá pořádně zabrat.

Rodinná dovolená

Po zcela jiných typech kosmetických tašek se budete muset podívat, pokud vyrážíte na dovolenou s celou rodinou, tedy i dětmi. To už může být množství hygienických potřeb a kosmetických přípravků opravdu úctyhodné. V takovém případě máte prakticky dvě možnosti. Buď každému členu rodiny pořídíte vlastní taštičku, nebo se rozhodnete dát vše do jednoho zavazadla, pak sáhněte po prostornějším kosmetickém kufříku. Kosmetické kufříky lze sehnat z různých materiálů, v oblibě jsou látkové nebo skořepinové. Skořepinové jsou praktičtější v tom, že jsou voděodolné. O tom, jak s dětmi zvládnout cestování letadlem nebo lodí, jsme psali zde.

Taštička do batohu

Pokud vás čeká několikadenní výšlap v terénu s krosnou na zádech, opět byste tomu měli podřídit i výběr kosmetické taštičky. V takovém případě totiž hraje roli nejen to, na jak dlouho jedete, ale i kolik kosmetiky s sebou potřebujete vzít. A protože při turistice hraje roli gaždý gram navíc, volte kosmetické taštičky z odlehčeného materiálu. Jestliže si vystačíte jen se zubním kartáčkem, mýdlem a repelentem, stačí vám i maličká taštička, která sama o sobě váží třeba jen 25 gramů. Tento typ kosmetických taštiček seženete obvykle v prodejnách se sportovním či outdoorovým vybavením.

Nezapomeňte ani na děti

Pokud máte děti, které také občas někam vyrážejí, ať už na tábor nebo na víkend k babičce, je třeba i jim pořídit vhodnou kosmetickou taštičku. Dodá jim pocit důležitosti a zodpovědnosti. Nechte své ratolesti, ať si samy rozhodnou, jaká taštička se jim líbí. Výrobků s nejrůznějšími veselými obrázky je na trhu více než dost.

Jak odhadnout velikost

Jak už bylo řečeno, na velikosti v případě kosmetických taštiček skutečně záleží. Pokud máte obavy, že správnou velikost neodhadnete, může vám posloužit následující tahák.

  • Nejmenší kosmetické taštičky do 0,5 litru jsou vhodné na nejnutnější výbavu – vejde se vám do nich skládací kartáček, malá pasta na zuby, malé balení mýdla a šamponu.
  • Malá kosmetická pouzdra do objemu 1,5 litru dokáží pojmout kartáček s pastou, hřeben, cestovní balení mýdla a šamponu, trochu dekorativní kosmetiky a malý krém.
  • Kosmetická taška do 3 litrů se už hravě postará o kosmetiku na týden ve větším objemu. Klasická balení (250 ml) šamponu i mýdla nejsou problém. Místo zbyde i na více druhů krémů a dekorativní kosmetiku a vleze se i objemný kartáč a lak na vlasy.
  • Kosmetické kufry, které nabízejí objem až 20 litrů, pohodlně pojmou velká balení pro celou rodinu – mýdlo, šampony, krémy, opalovací přípravky, vlasovou kosmetiku, a dokonce i fén nebo kulmu. Vše pohodlně v jednom zavazadle.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod