Co prozradí stav nehtů o vašem zdraví?

 Zdraví 
09. září 2019 07:06 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Trápí vás bílé skvrny na nehtech? Shutterstock
Nehty odráží momentální zdravotní stav každého člověka. S jejich pomocí můžete zjistit, co se s vaším tělem aktuálně děje. Stačí se zaměřit na jejich tvar a barvu. Přečtěte si, co o vás vaše nehty řeknou.

Ženy si své nehty často lakují. Díky několika vrstvám laku vypadají nehty zdravě. Zkuste je však odlakovat a podívat se, jak skutečně vypadají. Pokud jste se v poslední době necítili příliš dobře, stav nehtů vám může napovědět, co se s vámi děje. Diagnóza s pomocí nehtů rozhodně nenahradí odborné vyšetření, které provádí lékař. Jde spíše o orientační informace.

Třepící se nehty

Třepení nehtů nemusí nutně znamenat nic vážného, ale není to vyloučené. Když se vám třepí nehty, možná se vám hromadí v cévách hodně vápníku. To je spojeno s poruchou štítné žlázy.

Bílé skvrny na nehtech

Objevily se vám na nehtech bílé skvrny? Můžete to znamenat, že se vám v těle nadměrně hromadí kyselina močová. Když vám téměř celé nehty zbělaly a zůstal na nich pouze tmavý okraj, můžete mít potíže s játry.

Bílé nehty

Zkuste si nehty pevně stisknout na několik sekund, poté povolte a sledujte je. Pokud zůstanou bílé ještě jednu až dvě minuty, je vysoce pravděpodobné, že vám chybí železo. Nechte si udělat krevní testy.

Tmavý pruh

Pokud se vám objeví pod nehtem tmavý pruh, nevěstí to nic dobrého. Tímto způsobem se totiž projevuje melanom. Nechceme vás tím strašit, ale tmavý pruh pod nehtem je vážně neobvyklý úkaz. Měli byste to raději prokonzultovat s lékařem, abyste zjistili, zda jste zdraví, nebo ne.

Nádech modré barvy nehtů

Nádech modré barvy může značit, že jste v některém ze stádií cukrovky. Pokud hubnete či přibíráte, chce se vám často močit, jste velmi unavení a náchylní k různým infekcím, měli byste zbystřit a navštívit lékaře. Když vám začnou nehty opravdu modrat, znamená to, že vám chybí kyslík.

Zvlněné nehty

Pokud se vám nehty vlní, můžete trpět nějakou kožní nemocí. Tímto způsobem se může projevit i některá onemocnění kloubů. Pokud vás v poslední době klouby opravdu zlobí, neházejte to za hlavu, může jít o něco vážnějšího. Trpíte velkými bolestmi? Nepodceňujte je, protože vám mohou dávat najevo, že jste ve vážném zdravotním problému.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod