Několik druhů bolestí, které není radno podceňovat. Mohou signalizovat vážný zdravotní problém

 Zdraví 
07. září 2019 07:07 / Jana Jančová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bolest, příznaky nemocí, druhy bolestí, projevy Depositphotos
Přecházet bolest se nemusí vyplatit. Často signalizuje vážný zdravotní problém. Oddalování řešení může mít vážné následky.

Časté bolesti hlavy, břicha, zubů nebo zad většinou řešíme různými způsoby. Léky, masážemi nebo homeopatiky. Často jde o bolesti, které nás upozorňují na to, že jsme málo pili nebo jsme nedodrželi správnou životosprávu. Přesto existuje sedm bolestí, které není radno podceňovat. Bolest totiž může signalizovat zdravotní problém. Zpozorněte, pokud ataka přijde náhle, anebo když trvá dlouho. Zvlášť v následujících případech.

Prudká bolest hlavy

Mnoho lidí jí trpí ve spojitosti s migrénou. Pokud tuto bolest však neprovází typické příznaky migrény (nevolnost, citlivost na zvuky, světlo a jiné další projevy), dejte si pozor. Bolest totiž může být projevem mimořádně nebezpečného mozkového aneurysma. 

Bolest hruníku

Jestliže pociťujete delší dobu bolest hrudníku, která neustupuje, těžko se vám dýchá, a pokud cítíte bolest v horní části těla, zamiřte okamžitě k lékaři.

Ostrá bolest v boku

Problém se slepým střevem nebo cystu na vaječníku. Obojí může signalizovat ostrá bolest v boku. Jestliže ji doprovází zvýšená teplota a nevolnost, může se jednat o problémy se slepým střevem. U žen však také může být projevem cysty na vaječníku. V tomto případě hrozí její prasknutí. Rozhodně tyto symptomy nepodceňujte a zamiřte rovnou do nemocnice.

Bolest zad provázená „mravenčením“ prstů na dolních končetinách

V tomto případě se mohlo stát, že máte problémy s obratli, některý z nich totiž může tlačit na nerv. V případě ignorace tohoto problému může dojít k trvalému poškození nervu.

Bolest břicha a nadouvání se delší dobu

Jestliže těmito příznaky trpíte více jak dva týdny, i když jste se dříve s nimi nesetkali, zamiřte rovnou k doktorovi. Může totiž, v krajním případě, jít i o rakovinu vaječníků. Bolest břicha provázená nadýmáním, ale i nechuť k jídlu totiž patří k projevům této nemoci. Jistotu tedy získáte, pokud se ihned necháte vyšetřit u gynekologa. Čtěte také: Nejlepší prevence rakoviny? Jednodušší, než si myslíte.

Bolest a otoky nohou

Tyto příznaky může způsobit krevní sraženina. Jestliže máte například v oblasti lýtka na jednom místě opuchlé nebo horké místo, je možné, že jde o tento problém. V žádném případě se nepokoušejte toto místo masírovat nebo jinak nohu namáhat. Krevní sraženina se může uvolnit a putovat například do vašich plic. I zde platí pravidlo návštěvy lékaře. 

Bolest zubu

Pokud cítíte pulzující bolest zubu, může jít o poškozený nerv související se zubním kazem. Ani v tomto případě neodkládejte návštěvu zubaře. Může se totiž stát, že bakterie v ústech oslabený nerv napadnou, a tím se mohou rozšířit do celého těla. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod