Jsou vaše vlasy suché, polámané a bez lesku? Asi děláte některou z těchto chyb

 Krása 
11. září 2019 11:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Se suchým vlasy moc parády neuděláte Depositphotos
Suché vlasy mohou čas od času potrápit každého. Důležité je zjistit, proč se vám to děje a vědět, jak jim opět vrátit vitalitu a lesk. Zdravá hříva má totiž nemalý vliv na váš celkový vzhled.

Existuje několik hlavních příčin suchých vlasů a když zjistíte, který problém se týká právě vás, je cesta k nápravě otevřená. Každopádně není potřeba podléhat panice. Když se budete držet pár zásad, vlasy se vám už lámat nebudou.

Nepodceňujte masáž hlavy

I pokožce hlavy svědčí masáže, protože ji stimulují, zlepšují krevní oběh a podporují tvorbu kožního mazu. A to je pro zdravé vlasy naprosto zásadní. Pokud vlas nemá dostatek kožního mazu u kořínků, bude vyčerpaný a začne se lámat. Hlavu si proto masírujte vždy, když si myjete vlasy. Jednoduše z toho vytvořte rituál, vaše vlasy se vám za to vrchovatě odvděčí.

Nepřehánějte to s česáním

Dalším častým důvodem suchých a lámavých vlasů je příliš časté česání. Nadměrné česání může zapříčinit, že povrch vlasu zhrubne a vlasy pak budou působit unaveně. Proto si raději čeště vlasy co nejjemněji a co možná nejméně často. Používejte k tomu kvalitní kartáče či hřebeny, ideálně z přírodních materiálů.

Nemyjte si moc často vlasy

Na mnohých šamponech si přečtete, že jsou vhodné pro každodenní mytí. Pokud ovšem máte suché vlasy, rozhodně byste neměli svou hřívu takto každý den zatěžovat. Ochranné oleje, které jsou pro vlasy důležité, se totiž s každým umytím také vymývají. Výsledkem je, že se pokožka hlavy vysuší a vlasy se přestanou lesknout. Řiďte se tedy pravidlem mýt si vlasy, jen pokud je to opravdu nezbytně nutné a co nejméně to jde. Mytí vlasů šamponem jednou za dva až tři dny je naprosto dostačující. O tom, jak si můžete zničit vlasy nevhodným šamponem, jsme psali zde.

Pozor na horkou vodou

Taky milujete horkou sprchu a máte pocit, že vás po náročném dni doslova nakopne? Kdyby mohly vaše suché vlasy mluvit, určitě by vám řekly, že jim horká voda rozhodně nesvědčí, protože je vysušuje. Horké vodě se proto raději vyhněte velkým obloukem. Nejlepší je vlasy mýt vlažnou vodou. Pokud to zvládnete, oplachujte si je studenou, protože je to krásně uhladí.

Správné pečující přípravky jsou základ

Suché vlasy automaticky nejsou poškozené. Chybí jim přirozené oleje. Poškozené vlasy jsou zničené například barvením. Ujistěte se, že používáte správné pečující produkty pro suché vlasy, které jim dodají potřebnou hydrataci, uhladí je a obnoví jejich lesk.

Teplo suchým vlasům nesvědčí

Ať už si vlasy sušíte fénem, žehlíte nebo natáčíte kulmou, vždy dbejte na to, aby nebyly vystavené přílišnému horku bez ochrany. Nejenže je to ničí, ale také je to vysušuje. Jak proti tomu bojovat? Tužidlem a přípravky, které vlasy chrání před teplem. Tyto produkty vlasy obalí a ochrání je před vysycháním. Při fénování držte fén asi 30 centimetrů od vlasů a kartáčem rozčesávejte vždy seshora dolů. Pomůže to vlasy uhladit a uzavřít jejich strukturu.

Nevhodné stylingové produkty 

Jestliže máte suché vlasy, rozhodně nepoužívejte suché šampony ani silné tužící laky na vlasy. Suchý šampon totiž vsákne veškerý maz. Pro normální nebo mastné vlasy to není problém a často to dokonce může být i žádoucí. Pro suché vlasy to však není vhodné a vaše vlasy pak budou vypadat ještě unavenější. Pokud si chcete vlasy zafixovat v účesu, nepoužívejte silné laky na vlasy. Místo toho se raději poohlédněte po regeneračním laku, který je určený přímo pro suché vlasy.

Nepodceňte péči o konečky

Pokud máte suché vlasy, často s tím jdou ruku v ruce i roztřepené konečky. Pokud se tento problém týká i vás, měli byste konečkům věnovat více pozornosti. Pomůže například balzám, intenzivní maska nebo vlasový olej. Tyto produkty můžete ve vlasech nechat i přes noc, aby opravdu pronikly do vašich vlasů a poskytly jim potřebnou regeneraci.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47