Mátový olej má skvělé účinky na pleť a vlasy. Používá se už od starověku

 Krása 
02. listopadu 2021 07:13 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Mátový olej lze najít v celé řadě kosmetických produktů Pixabay
Popularita máty peprné a jejích léčivých vlastností sahá až do starověku. Kromě toho, že se jedná o jednu z nejstarších léčivých bylin používaných v Evropě, používala se také v čínské a japonské lidové medicíně. A věřili byste, že je skvělá i v péči o pleť a vlasy?

V kosmetice se máta používá zejména ve formě esenciálního oleje. Mátový olej si získal celosvětové uznání nejen díky svým léčivým vlastnostem, ale také jako účinná složka v kosmetice a kosmetických přípravcích, které se používají v boji proti kožním a vlasovým problémům.

Mátový olej v péči o pleť

Mátový olej má zklidňující a chladivé schopnosti, které osvěžují pokožku. Má také vlastnosti, které usnadňují sekreci mazu, což z něj činí účinnou složku proti akné. Proto je dnes pro dosažení zdravé a zářivé pleti doporučováno používání produktů péče o pleť s mátovým olejem. Takže vyzkoušet například můžete obličejové masky, tonery a čisticí prostředky, které mají mátový olej jako přísadu k dosažení mladistvé a zářící pleti. 

Jak už bylo řečeno, o oleji z máty peprné je také známo, že kontroluje vylučování přebytečné mastnoty, takže je nejlepší volbou pro mastnou a smíšenou pleť, protože zabraňuje ucpávání pórů. S tímto zázračným olejem se můžete rozloučit s problémy s akné. 

A  neposlední řadě je mátový olej skvělý na popáleniny či kožní vyrážky. Při ředění tohoto esenciálního oleje nosným olejem buďte opatrní, abyste předešli nežádoucím účinkům. Se správnou směsí můžete obnovit vlhkost pokožky a zklidnit bolest způsobenou popáleninami. 

Mátový olej pro péči o vlasy

Stejně jako pečujete o svou pokožku, měli byste věnovat náležitou pozornost také svým vlasům. Zdraví vlasů má vliv na váš celkový vzhled. Kromě použití arganového oleje na vlasy je mátový olej další složkou, kterou byste měli vyzkoušet, protože má úžasné výhody. 

Vlasové produkty s mátovým olejem mohou mimo jiné zabránit padání vlasů. Protože mátový olej proniká pod povrch pokožky hlavy, je schopen stimulovat vlasové folikuly a usnadnit krevní oběh, aby podpořil růst silnějších a zdravějších vlasů. Díky stimulačním vlastnostem mátového oleje se rovněž zvyšuje okysličení. Výsledkem jsou silnější vlasové kořínky a zdravé vlasy. Pokud tedy řešíte vypadávání vlasů nebo jejich poškození způsobené chemickým ošetřením, začněte používat přípravky s mátovým olejem, které usnadní růst vlasů a obnoví ideální stav vlasů a vlasové pokožky. 

A pak tu jsou ještě antiseptické a antimikrobiální vlastnosti obsažené v mátovém oleji, které pomohou ochladit pokožku hlavy a zbavit se lupů a vší. Ale nejen to, použití mátového oleje zvyšuje prokrvení pokožky hlavy, ať už vmasírováním do vlasů nebo použitím šamponu či kondicionéru s obsahem tohoto oleje. Dále čtěte: Esenciální oleje proti stárnutí pleti, které se vyplatí s přibývajícím věkem používat.

Zdroj: Alyaka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008