Kyselina hyaluronová může pleť naopak vysušovat. Klíčová je správná aplikace

 Krása 
30. září 2021 13:00 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Při nesprávné aplikaci může kyselina hyaluronová pleti škodit Depositphotos
Kyselina hyaluronová má bezpochyby velké zásluhy v péči o pleť. Tak, jak ji z pokožky věkem přirozeně ztrácíme, ji zase alespoň částečně pomocí kosmetických produktů doplňujeme. Ale i tento zázrak má své negativní efekty.

Kyselina hyaluronová totiž při nesprávném používání dokáže vaši pleť pěkně vysušit. A to je něco, oč rozhodně nestojíte.

Jak kyselina hyaluronová funguje a kdy vysušuje pleť

Tato kyselina je vlastně takový gel zadržující vodu se schopností udržet vlhkost 1 000krát větší než je jeho vlastní hmotnost. Když je kyselina aplikována lokálně, kůže působí jako vysoce účinná bariéra a tyto molekuly kyseliny hyaluronové jsou příliš velké na to, aby se protlačily do dermis (vrstva kůže pod epidermis), což je místo, kde je třeba, aby pomohly vypnout vrásky.

Místo toho látka zůstane na povrchu pokožky a díky svým zvlhčujícím vlastnostem působí prostě jako zvlhčovač. To znamená, že pumpuje vodu do pokožky, aby byla hydratovaná a pružná.

Pokud aplikujete kyselinu hyaluronovou na velmi suchý obličej, může to ve skutečnosti skončit čerpáním vlhkosti z hlubších vrstev pokožky, což zase způsobí více škody než užitku a zanechá vaši pleť napjatou a suchou. Je to problém, který se obvykle vyskytuje, když je vlhkost extrémně nízká, tedy že ve vzduchu je nedostatek vlhkosti.

Jak nejlépe kyselinu hyaluronovou používat

Ideální je používat sérum kyseliny hyaluronové a zvlhčovač. Sérum je dobré aplikovat na ne úplně suchou pokožku pro lepší výsledky.

Někteří výrobci dokonce dnes nabízejí séra s více druhy kyseliny hyaluronové, která jsou poměrné účinná. Jiní séra s kyselinou hyaluronovou zase doplňují o další látky. Například takové sérum s vitaminem B5 slibuje, že všechny potřebné látky skutečně proniknou do pokožky a vyhladí ji. Dále čtěte: Dvojité čištění je asijské umění krásy pro dokonalou pleť.

Zdroj: Stylist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008