Grunge líčení z devadesátek je novým žhavým trendem. A navíc je opravdu jednoduché

 Krása 
18. září 2021 07:51 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Grunge je především trendem individuality Depositphotos
Už si možná na ty devadesátky ani nevzpomenete. Ale budete muset, pokud máte rády trendy včetně těch v líčení. Grunge z devadesátek totiž hlásí comeback. Takže zpátky k obyčejným řasám a rozmazaným očním linkám.

Koronavirová pandemie možná všechno tak trochu urychlila. Trendy se totiž vracejí poměrně pravidelně, ale devadesátky nás tak nějak obklopují v posledních měsících stále více. Vrací se krátké sestřihy a dokonce i holé hlavy, tolik typické pro devadesátá léta a třeba pro zpěvačku Sinéad O´Connor. A vrací se i tzv. grunge líčení, jehož typickou představitelkou tehdy byla supermodelka Kate Moss.

Jak grunge líčení z devadesátek vypadá

"Výstřednost v kráse v zásadě znamená záměrné nedokonalosti při líčení jako prohlášení o vašem stylu," říká ředitel jedné kosmetické firmy Terry Barber. Takže rozhodně nemusíte mít super dlouhé řasy, naopak, pokud se vám na pár řasách řasenka slepí, žádný problém. Rozmazané linky nebo syrová punková linka jsou dalšími poznávacími znameními grunge stylu líčení.

Aby váš make-up tedy vypadal tak trochu "rozbitě", nemusí být vůbec ošklivý, ale měl by být chladný a tak nějak nonšalantní. Možná se pořád ještě divíte, co to zas všechno znamená, ale věřte, že to vypadá dobře.

Vlastně to vypadá o dost přirozeněji než to dokonalé líčení z posledních let, ve kterém ženy, přiznejme si to, vypadaly tak trochu roboticky a všechny stejně. Takže grunge je přesně opakem a podporuje individualitu.

Jak se líčit podle tohoto trendu

Vlastně úplně snadno. Grunge líčení inspirované devadesátými léty není o honbě za dokonalostí nebo rádoby ideálem krásy. Jinými slovy rozmazané linky pod očima se stávají mnohem přitažlivější než dosud vládnoucí obecně dokonalá linie.

Grunge líčení můžete pojmout po svém. Hledejte inspiraci tam, kde ji hledaly vaše předchůdkyně v devadesátkách. V alternativní kultuře, která podporovala individualitu. Budou se vám hodit tmavé oční stíny, tužka na rozmazané linky pod očima nebo naopak tužka na ostrou punkovou linku. Jak svá líčidla použijete, je ale zcela na vás. Jde přeci o vyjádření vaší individuality a ne o to, abyste vypadaly jako ty ostatní. Dále čtěte: Jak a čím je možné zastavit padání vlasů a podpořit jejich růst.

Zdroj: Stylist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008