Esenciální oleje proti stárnutí pleti, které je vhodné s přibývajícím věkem používat

 Krása 
27. října 2021 16:17 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vyberte si správné oleje a naučte se je používat Shutterstock
Stárne vaše pleť předčasně? Existuje mnoho důvodů, proč se tak děje, ať už jde o neblahý vliv životního prostředí, změny životního stylu či špatné návyky. Možná se to nezdá jako velký problém, ale postupem času prostě budete vypadat starší, než ve skutečnosti jste.

Naštěstí dnes existuje mnoho způsobů, jak pleti pomoci, aby stárla pomaleji. A jedním z nich jsou esenciální oleje, které jsou navíc zcela přírodní, takže pleť nezatíží chemikáliemi. Esenciální oleje nejen, že obnovují ztracenou vlhkost, ale také pomáhají při opravě pleti. Mohou také zpomalit proces stárnutí zvýšením produkce kolagenu a dokonce zvrátit některé známky stárnutí.

Které oleje si vybrat a jak je používat

Geranium používali už staří Egypťané pro krásnou a zářící pleť. Je to ideální olej pro všechny typy pokožky, může minimalizovat viditelnost vrásek, protože napíná pokožku a zpomaluje účinky stárnutí. Působí také jako zvlhčovadlo, které zadržuje vlhkost na povrchu pokožky. Přidejte dvě kapky oleje do pleťového mléka a aplikujte dvakrát denně.

Kokosový olej je jedním z mála esenciálních olejů s různými výhodami. Primárně obsahuje jeden z nejzdravějších olejů pro vaši pokožku, triglycerid kyselinu laurovou. Je také bohatý na vitamin C, který nejenže snižuje známky stárnutí, ale také chrání pokožku před celulitidou a pomáhá vyblednout strie. Použití kokosu může také chránit vaši pokožku před poškozením sluncem a léčit kožní infekce. Naneste pár kapek kokosového oleje na pokožku a jemně masírujte pět minut. Nechte působit několik minut nebo přes noc a opláchněte vodou. 

Arganový olej obsahuje asi 80 % mastných kyselin, které jsou nezbytné pro hydrataci pokožky, obnovu pružnosti a zlepšení linek a vrásek. Obsahuje také vitamin E, díky kterému bude vaše pokožka zdravější a pružnější. Většinou se doporučuje pro problematickou a aknózní pleť. Vmasírujte několik kapek arganového oleje na obličej a krk. Rovněž naneste kapku pod oči a jemným vklepáváním rozetřete, aby byla tato jemná oblast zvlhčena. 

Avokádový olej má velké schopnosti v boji proti stárnutí. Je to skvělý zdroj vitaminů A a E a také rostlinných sterolinů podporujících kolagen. Také zvlhčuje a chrání vaši pokožku před škodlivým UV zářením. Olej můžete aplikovat přímo na kůži nebo jej použít v kombinaci s jinými oleji nebo pleťovými produkty.

Růžový olej má dlouhou historii jako součást léčby proti stárnutí. Často se přidává do organických produktů péče o pleť, aby pomáhal při procesu proti stárnutí vaší pokožky. Je to ideální omlazovač pokožky, který podporuje tvorbu nových kožních buněk a snižuje výskyt jemných linek a vrásek. Masírujte pár kapek růžového oleje na obličej a krk dvakrát denně. Můžete také smíchat 1 polévkovou lžíci růžového oleje s 1 polévkovou lžící aloe vera gelu pro zvýšení hydratace. 

Olej z mrkvových semínek nabízí antioxidační ochranu, která zabraňuje poškození sluncem. Stimuluje také omlazení kožních buněk a napomáhá procesu detoxikace. Používá se také ke zlepšení účinnosti produktů péče o pleť a k léčbě chronických kožních onemocnění, jako je ekzém a psoriáza. Olej z mrkvových semen vždy před aplikací na kůži zřeďte nosným olejem, jako je kokosový, olivový, slunečnicový nebo konopný olej. 

Levandulový olej obsahuje antioxidační vlastnosti, které omlazují pokožku a bojují proti známkám stárnutí a vráskám. Působí také jako zvlhčovač a pomáhá při omlazení zvýšením průtoku krve, aby se živiny a kyslík dostaly do kožních buněk. Levandulové oleje lze bezpečně použít téměř v každém receptu na péči o pleť. Může být také aplikován přímo na kůži.

Olej ze santalového dřeva je další esenciální olej, jehož použití v péči o pokožku lze vysledovat daleko do historie. Obsahuje vysoké množství sesquiterpenu, hormonu, který podporuje regeneraci a obnovu kožních buněk. Může pomoci uklidnit poškozenou nebo podrážděnou pokožku a vyhladit jizvy, linky a vrásky. Vytvořte hladkou pastu pomocí tří lžiček santalového oleje a sušeného mléka a lžičky růžové vody. Tuto pastu naneste na obličej a nechte působit asi 15–20 minut, než ji smyjete vodou. Dále čtěte: Co je transepidermální ztráta vody a jak ovlivňuje vaši pleť.

Zdroj: Alyaka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod