Jak vybrat správnou řasenku podle typu řas? Nejdůležitější je zvolit vhodný kartáček

 Krása 
01. listopadu 2018 09:58 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
U řasenky hraje hlavní roli kartáček Depositphotos
Vybrat ideální řasenku, která vám bude přesně sedět, je složitější, než se zdá. Mnohdy se navíc stává, že když už na nějakou skvělou natrefíte, dříve či později ji firma stáhne z prodeje a nahradí jiným produktem, který vám už ale tolik nepasuje. Nejdůležitější je vybrat takový kartáček, který je vhodný pro váš typ řas.

Řasenka patří k nejzákladnějšímu zkrášlovacímu vybavení každé ženy. Když už nic, perfektně namalované řasy váš vzhled vždycky povznesou. Jenže vybrat vhodnou maskaru bývá docela složité.

Záleží na typu řas

Zřejmě nejdůležitější je při výběru správné řasenky její kartáček. Nejde ale jednoznačně říct, jak musí vypadat. Záleží totiž na tom, jaké máte řasy. Středně dlouhé, ale řídké řasy nejlépe nalíčíte klasickým velkým objemným kartáčkem. Pokud máte krátké, ale husté řasy, sáhněte ideálně po umělém kartáčku s krátkými štětinami.

Majitelky dlouhých řas by si měly pořídit řasenku s postupně se rozšiřujícím kartáčkem. Pokud máte řasy jemné, zvolte klasický kartáček, pokud jsou ale vaše řasy husté, bude se vám lépe líčit s kartáčkem umělým. Rovné řasy, které potřebují natočit, upravíte nejlépe pomocí nejrůznějších zakroucených tvarů kartáčků.

Natočit? Prodloužit?

Tvar kartáčku můžete vybírat také podle toho, co od nalíčení očekáváte. Jiný typ je totiž vhodný k dosažení hustých řas, jiný zase potřebujete, když chcete řasy prodloužit nebo natočit.

Pokud toužíte po hustých řasách, musíte si vybrat řasenku s hustým kartáčkem se spoustou jemných štětinek.  

Pokud vás zajímá prodloužení, hledejte spíše užší tvar kartáčku. Štíhlejší, v ideálním případě zašpičatělejší řasenka dodá řasám podporu od kořínků ke konečkům.

Řasenka s kuželovitým tvarem kartáčku zase umožňuje dosáhnout do vnitřního a vnějšího koutku oka, které často při líčení ženy vynechávají. Díky tomuto kartáčku řasenku nanesete rovnoměrně po celých řasách, což oko přirozeně opticky zvětší.

A pokud chcete řasy prodloužit a zároveň natočit, poohlédněte se po řasence se spirálovitým typem kartáčku.

Velikost kartáčku

Kromě toho, že je důležitý tvar kartáčku, záleží také na jeho velikosti. S příliš velkým se vám může obtížně manipulovat. Příliš malý zase může zbytečně prodlužovat proces samotného nanášení.

Pro každodenní líčení nejlépe fungují kartáčky středních velikostí, s hustými štětinkami a koncem zužujícím se do špičky. Takové kartáčky se navíc hodí ke každému tvaru očí, kterým dodávají přirozený a elegantní look.

Správná technika

Celkový vzhled ale ovlivníte také technikou líčení. Pokud chcete řasy zvýraznit jen přirozeně, nanášejte řasenku pouze na horní polovinu řas pomocí krátkých pohybů sem a tam.

Zrcadlo umístěte pod rovinu očí, aby se vám řasenka neobtiskla na horní víčko, a kůži pod obočím pro jistotu očistěte vatovou tyčinkou.

Řasenku můžete nanášet, kolikrát chcete. Jen se ujistěte, že vám na řasách nenadělala žmolky. Pokud už se objeví, zachrání vás vaše stará řasenka, tedy spíše její kartáček. Vždy se vyplatí jeden si schovat, vyčistit a když je potřeba, řasy s ním pročísnout – právě pro odstranění žmolků a rovnoměrné nanesení barvy. O tom, jak si doma vyrobit vlastní řasenku, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47