Honí vás večer mlsná? Nemusíte jíst jen zeleninu, všechny tyto potraviny si můžete bez obav dopřát

 Zdraví 
31. října 2018 17:48 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
I v lednici se dá najít spousta jídla, po němž večer nepřiberete Shutterstock
Každého už někdy uprostřed noci zaskočil hlad nebo prostě jenom chuť na sladké či slané. Nejjednodušší zbraní je malá noční svačinka. A pokud zvolíte správné potraviny, nemusíte se ani obávat toho, že přiberete na váze. Řešením jsou zdravé nízkokalorické svačinky, které vaši váhu nijak neohrozí. A to neplatí jenom o zelenině.

Přepadne vás někdy večer chuť na něco dobrého, ale máte strach, že přiberete? Po těchto potravinách se vám to nestane.

Pařený sýr

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tak raději než po smažených brambůrkách sáhněte po sýru. Několik plátků vám určitě neuškodí, tedy samozřejmě bez pečiva. Sýr nezatíží trávení a uspokojí vaše chuťové buňky. Dobré je ovšem pohlídat si obsah tuku a vyhnout se těm nejtučnějším sýrům. Dejte si třeba korbáčiky. Tento přírodní pařený sýr v podobě copánků je plný bílkovin, které vás rychle zasytí. Přitom má nízký obsah kalorií.

Jogurt plný bílkovin

Dobrou volbou malé svačinky je bílý řecký jogurt. Neobsahuje moc tuků, zato má dost bílkovin. Proteiny vás dostatečně zasytí a během dne potom jogurt pomůže tělu spálit více kalorií.

Klidně si křupněte

Že nemůžete mlsat krekry? Omyl. Klidně si je dejte, ale i tady je třeba vybírat. Nejlepší jsou pšeničné krekry a pokud možno s co nejmenším obsahem soli. Většina z nich obsahuje takzvané pomalé sacharidy, díky kterým si budete déle připadat nasycení. Stejně tak si udělejte k televizi popcorn. Ale pozor, nesmí být solený. A klidně si můžete připravit popcorn doma. Je to totiž hrozně jednoduché. Více o tom, jak na to, jsme psali zde. Dochutit si ho ovšem můžete například pepřem, česnekem nebo bylinkami.

Jedno vejce natvrdo

Vejce byla jednu dobu hodně zatracovaná kvůli cholesterolu. Naštěstí tomuto mýtu již dávno odzvonilo, takže máte na něj chuť? Klidně si jedno uvařte. Vařené vejce obsahuje pouze 75 kcal a je tedy skvělou volbou večerního občerstvení. Díky němu na hlad zapomenete až do rána a nepřiberete ani deko.

Jablečná přesnídávka

Ti, kdo mají více chuť na sladké, mohou zabrousit do svého dětství a vrátit se k přesnídávkám. Jablečnou přesnídávku můžete ochutit skořicí nebo rozinkami. Opět se ale snažte koupit takovou, která neobsahuje přidaný cukr. Nebo si vyrobte vlastní. Stejně tak si můžete dát večer i jeden banán. Je plný vlákniny a neobsahuje téměř žádný tuk. Navíc skvěle chutná.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008