Šnečí sliz je převratnou novinkou v péči o pleť. Regeneruje, hydratuje a vypořádá se i s akné

 Krása 
08. listopadu 2020 11:50 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Šnečí kosmetika je velmi populární například v Koreji Depositphotos
Hlemýždí sliz je plný látek, které jsou schopny zjemnit, hydratovat, ale například i vyhladit vrásky a vyléčit aknózní pokožku. V Rusku nebo Koreji se krémy ze šnečího slizu těší velké oblibě a vyzdvihují se nejen jejich anti-age účinky, ale také fakt, že se jedná o čistě přírodní cestu.

Lepkavý průhledný hlen je to poslední, co vás napadne, že byste si chtěli mazat dobrovolně na obličej. Ovšem když zjistíte, že je plný důležitých a prospěšných látek jako například kyseliny hyaluronové, proteoglykanů, peptidů mědi či antimikrobiálních peptidů, které chrání naši pokožku proti nejrůznějším infekcím, UV paprskům či vysoušení, možná změníte názor. Při použití v kosmetice se navíc zpracovává do podoby gelu, který je naprosto bez zápachu.

Napomáhá k omlazení pleti

Sliz se navíc účinně vypořádává se stárnutím pleti, jelikož pomáhá stimulovat tvorbu kolagenu a elastinu, tedy složek, které mají vliv na pevnost pleti a celkově mladistvý vzhled. Je rovněž schopen vyhlazovat vrásky a odstraňovat pigmentové skvrny.

Zázračné antioxidanty

Naše pleť se denně setkává s množstvím volných radikálů, které způsobují rychlejší stárnutí pokožky a ztrátu mladistvého vzhledu. Proti volným radikálům účinně bojují antioxidanty, kterými je šnečí sliz doslova napěchovaný.

Hydratuje a zklidňuje

Trápí-li vás svědění nebo máte podrážděnou pokožku, sáhněte po šnečím extraktu. Podrážděnou pokožku zklidní a zbaví vás zarudnutí. Zrovna tak vás zbaví popraskané pokožky z důvodu nedostatečné hydratace a odstraní i drobné jizvičky po akné či poranění. Dokonale ale hydratují i tělová másla, o kterých jsme psali zde.

Léčí aknózní pleť

Šnečí sliz obsahuje mimo jiné i antimikrobiální složky a v kombinaci se svými hydratačními a regeneračními schopnostmi zmírňuje projevy akné, a to včetně zarudnutí.

Alternativa panthenolu

Díky svým regeneračním schopnostem vám šnečí sliz uleví i od podrážděné pokožky od sluníčka. A to nejen v rámci prevence díky vysoké schopnosti hydratovat, ale uleví i při akutních problémech a pomůže se zklidněním spálené pokožky od sluníčka.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47