Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina

 Recepty 
03. června 2025 12:22 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nepečené řezy si zamiluje celá rodina AI
Teplé počasí si žádá jednoduché, osvěžující dezerty – a přesně takový je tenhle malinový řez. Nepotřebujete troubu, jen pár základních surovin a chuť na něco krémového, jemného a ovocného. Spojení sušenek, nadýchaného tvarohu, smetany a malin vás dostane. Tento dezert zvládnete za pár minut a po prvním ochutnání si ho zamiluje celá rodina.

Když teploty stoupají a trouba zůstává raději vypnutá, přichází na řadu dezerty, které jsou jednoduché, rychlé a hlavně nepečené. Nepečený malinový řez je přesně ten typ sladkosti, kterou si oblíbíte nejen kvůli snadné přípravě, ale i díky svěží chuti, jemné krémovosti a šťavnatému ovoci. Perfektně se hodí na rodinné oslavy, víkendové posezení na zahradě nebo jako sladká tečka po lehkém obědě.

Snadný a rychlý recept na nepečené malinové řezy, který zvládne každý

Ingredience:

  •     2 balení BeBe sušenek (světlé nebo kakaové – dle chuti)
  •     500 g tučného tvarohu ve vaničce (kdo chce dietnější verzi, může použít i polotučný nebo    nízkotučný tvaroh)
  •     200 ml smetany ke šlehání (33 %)
  •     2 lžíce moučkového cukru
  •     1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i jiný cukr - citronový, skořicový nebo třeba mandlový, případně pokud chcete dietnější variantu lze vyměnit cukr za sladilo (např. stévii) a dochutit přírodním aromatem - záleží jen na vašich preferencích a chutích.

Na malinovou želé vrstvu:

  •     300 g mražených malin
  •     2 lžíce moučkového cukru
  •     2 plátky želatiny (namočené dle návodu)

Postup:

1. Připravte si formu: Menší pekáček nebo formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií nebo pečicím papírem, aby šel řez snadno vyklopit.

2. Vrstvení sušenek: Na dno vyskládejte první vrstvu BeBe sušenek.

3. Krémová náplň: V míse vyšlehejte smetanu dotuha. V jiné míse smíchejte tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu do tvarohu, až vznikne jemný krém.

4. Navrstvěte krém: Na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému. Poté přidejte další vrstvu BeBe sušenek a na ni zbytek krému.

5. Malinová vrstva: Mražené maliny vložte do kastrůlku, přidejte cukr a krátce povařte, dokud nepustí šťávu. Přidejte předem namočenou želatinu a nechte rozpustit. Nevařte příliš dlouho, aby želatina neztratila účinek. Malinový rozvar nechte mírně zchladnout.

6. Zalijte a nechte ztuhnout: Malinový rozvar nalijte na vršek řezu a dejte dezert alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc) do lednice.

Tipy na závěr:

  • Místo malin můžete použít i jiné lesní ovoce – borůvky, jahody nebo jejich směs.
  • Pokud nemáte plátkovou želatinu, lze použít i práškovou – postupujte podle návodu na obalu.
  • Řez servírujte dobře vychlazený, ozdobit jej můžete čerstvou mátou, plátky mandlí nebo nastrouhanou čokoládou - ideálně bílou.

Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Letošního Psího dne v Praze se opět zúčastní i známé tváře. Osobně můžete potkat třeba Helenu...

Styl

Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina

Tech

Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v...