Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Když teploty stoupají a trouba zůstává raději vypnutá, přichází na řadu dezerty, které jsou jednoduché, rychlé a hlavně nepečené. Nepečený malinový řez je přesně ten typ sladkosti, kterou si oblíbíte nejen kvůli snadné přípravě, ale i díky svěží chuti, jemné krémovosti a šťavnatému ovoci. Perfektně se hodí na rodinné oslavy, víkendové posezení na zahradě nebo jako sladká tečka po lehkém obědě.
Snadný a rychlý recept na nepečené malinové řezy, který zvládne každý
Ingredience:
- 2 balení BeBe sušenek (světlé nebo kakaové – dle chuti)
- 500 g tučného tvarohu ve vaničce (kdo chce dietnější verzi, může použít i polotučný nebo nízkotučný tvaroh)
- 200 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru (můžete použít i jiný cukr - citronový, skořicový nebo třeba mandlový, případně pokud chcete dietnější variantu lze vyměnit cukr za sladilo (např. stévii) a dochutit přírodním aromatem - záleží jen na vašich preferencích a chutích.
Na malinovou želé vrstvu:
- 300 g mražených malin
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 plátky želatiny (namočené dle návodu)
Postup:
1. Připravte si formu: Menší pekáček nebo formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií nebo pečicím papírem, aby šel řez snadno vyklopit.
2. Vrstvení sušenek: Na dno vyskládejte první vrstvu BeBe sušenek.
3. Krémová náplň: V míse vyšlehejte smetanu dotuha. V jiné míse smíchejte tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu do tvarohu, až vznikne jemný krém.
4. Navrstvěte krém: Na sušenky rozetřete polovinu tvarohového krému. Poté přidejte další vrstvu BeBe sušenek a na ni zbytek krému.
5. Malinová vrstva: Mražené maliny vložte do kastrůlku, přidejte cukr a krátce povařte, dokud nepustí šťávu. Přidejte předem namočenou želatinu a nechte rozpustit. Nevařte příliš dlouho, aby želatina neztratila účinek. Malinový rozvar nechte mírně zchladnout.
6. Zalijte a nechte ztuhnout: Malinový rozvar nalijte na vršek řezu a dejte dezert alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc) do lednice.
Tipy na závěr:
- Místo malin můžete použít i jiné lesní ovoce – borůvky, jahody nebo jejich směs.
- Pokud nemáte plátkovou želatinu, lze použít i práškovou – postupujte podle návodu na obalu.
- Řez servírujte dobře vychlazený, ozdobit jej můžete čerstvou mátou, plátky mandlí nebo nastrouhanou čokoládou - ideálně bílou.
Autorský článek.