Tři naprosto dokonalé způsoby, jak si vychutnat avokádo

 Recepty 
27. dubna 2019 15:50 / Gabriela Simenonová
  0
📷
16 fotografií v galerii
Avokádo ve slaninovém županu vás vystřelí do chuťového nebe YouTube
Důvodem, proč je dobré si alespoň občas dopřát avokádo, je fakt, že patří k jedněm z nejzdravějších potravin vůbec. Možná by vás ani nenapadlo, kolik dobrot se dá z avokáda připravit. Pojďme se podívat na tři poněkud netradiční recepty.

Taky někdy tápete, jak si avokádo co nejlépe připravit? Velmi oblíbené jsou například avokádové pomazánky, různé koktejly, saláty, polévky či pudinky. My jsme dnes pro vás vybrali tři neobvyklé recepty.

Opravdu rychlá avokádová buchta

Co budete potřebovat?

  • 2 lžíce rozmačkaného avokáda
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 a 1/2 lžíce mléka
  • 1/2 lžíce rostlinného oleje

Postup 

Všechny přísady smíchejte a naplňte jimi hrnek o objemu zhruba 250 ml. Hrnek dejte do mikrovlnky a zapněte ji na plný výkon asi na 80 vteřin. Pokud nechcete používat mikrovlnku, naplňte těsto do vymazané vhodné nádobky a upečte klasicky v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 15–20 minut.

Avokádo ve slaninovém županu

Co budete potřebovat?

  • 1 avokádo
  • vejce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • anglickou slaninu na obalení 

Takto upravené avokádo je naprostá chuťová bomba. Avokádo podélně rozkrojte, vyjměte pecku. V horké vodě si připravte ztracené vejce. Ideálně se vám to povede v potravinové folii. Místo pecky vložte vejce a avokádové půlky opět spojte. Obalte slaninou a pomalu opečte ze všech stran na pánvi. Podrobný návod si prohlédněte ve fotogalerii.

Guacamole se slaninou a gorgonzolou

Tradiční mexická omáčka, která je díky avokádu máslově jemná a ostatní ingredience jí dodávají pořádný říz, si získala celý svět. Většina z nás asi guacamole připravuje velmi podobně. Co si ho příště připravit trochu jinak?

Co budete potřebovat?

  • 3 zralá avokáda
  • 3 slabé plátky anglické slaniny
  • 1 velké rajče
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 papričky jalapeňo
  • 1/3 hrnku rozdrobeného sýru Gorgonzola
  • 1/4 hrnku jemně nasekané červené cibule
  • šťávu z půlky limetky
  • 1-2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíci chilli omáčky
  • špetku kajenského pepře

Avokáda podélně rozkrojte a vyjměte pecku. Dužninu lžící oddělte od slupky, dejte do misky a rozmačkejte vidličkou.

Plátky slaniny opečte na suché pánvi dokřupava, nechte je odkapat na papírové utěrce, pak je rozlámejte či nakrájejte na malé kousky a přidejte do misky.

Rajče nakrájejte nadrobno a přidejte také do misky.

Přidejte rozetřený stroužek česneku, papričku zbavenou semínek a nasekanou nadrobno, Gorgonzolu, cibuli, limetkovou šťávu, koriandr a chilli omáčku.

Vše promíchejte, lehce posypte kajenským pepřem. 

Vyhazujete pecku z avokáda do koše? Děláte chybu. Můžete ji dále použít. Více jsme psali v jiném článku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky