Proč je důležité sušit vlasy ručníkem dříve, než použijete výživovou masku

 Krása 
24. ledna 2022 09:11 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vlasy je před aplikací masky nejprve potřeba vysušit Depositphotos
Většina žen alespoň čas od času vyživuje vlasy pomocí masky. Jak moc taková pomoc pro vlasy bude účinná, záleží ovšem na tom, jak se masce podaří proniknout do vlasu. Takže to chce zkrátka dodržet ten správný postup.

Vlasové masky slouží k tomu, aby do vlasů přinesly vlhkost, lesk, pevnost a elasticitu. Jenomže to při její aplikaci chce dodržet jistý postup, aby účinky masky byly co největší. A v tom děla řada žen velkou chybu.

Masku nenanášejte na mokré vlasy

Je to jedna z největších chyb, která sráží účinky vlasové masky mnohdy až na minimum. Většina žen totiž masku na vlasy nanáší přímo ve sprše nebo ve vaně na právě umyté nebo namočené vlasy. A to je špatně.

Jak už bylo řečeno, maska udělá jen takový výsledek, jaký jí dovolíme, respektive jak dobře může proniknout do vlasového stvolu. A to není možné, když jsou vlasy prakticky plné vody. Proto vlasoví odborníci doporučují nejprve mokré vlasy vysušit ručníkem a teprve pak aplikovat masku. Vlastně je to stejné, jako když jste u kadeřníka. Tam vám také nejprve jemně vysuší vlasy ručníkem, než přikročí k jednotlivým procedurám.

Důležitá je i správná aplikace masky

Je to další věc, která ovlivňuje účinost masky. Masku je také nutné aplikovat na všechny vlasy a zejména po celé jejich délce. Vlasy nakonec pečlivě po aplikaci masky rozčešte. V konečném výsledku totiž může být opravdu veliký rozdíl, pokud masku aplikujete nesprávně.

Zdroj: Stylist, Wikihow.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47