Za vybělení zubů nemusíte hned utrácet majlant. Vyzkoušejte nejprve domácí metody

 Krása 
21. května 2019 08:08 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Po bílých zubech touží hodně lidí Depositphotos
Po zářivě bílém chrupu touží obrovské množství lidí, ale jen zlomek se může běloskvoucím úsměvem pyšnit bez toho, aniž by mu k němu dopomohl nějaký specialista. Vybělení zubů není ale zrovna nejlevnější záležitost. Pokud tedy chcete ušetřit, vyzkoušejte nejprve některé z domácích metod. Fungují a přijdou vás na minimum peněz.

Ne každému byl bílý chrup věnován do vínku, mnohdy si pak za nepěkné zbarvení mohou lidé i sami - barvu zubů totiž negativně ovlivňuje například kouření, alkohol, sladké limonády, káva či černý čaj. Barevný tón chrupu dokáží ovlivnit také třeba borůvky.

Dentista vám dokáže zuby vybělit poměrně rychle, a to klidně i o šest odstínů. Musíte ale počítat s tím, že za rychlé řešení zaplatíte nemalou sumu, navíc vaše zuby budou vystaveny silnějšímu bělicímu přípravku, který bude zřejmě obsahovat velké množství peroxidu vodíku nebo peroxihydrátu močoviny. A to nejsou zrovna nejzdravější složky. Zkuste proto méně drastické metody, které zvládnete i v domácím prostředí.

Jahody

V souvislosti s domácím bělením zubů se nejčastějí mluví o jahodách. Obsahují enzymy, které dokáží zatočit se skvrnami na zubech. Nejúčinnější látkou je kyselina jablečná, která umí velmi dobře eliminovat jakékoliv zabarvení z povrchu zubů.

Dvě nebo tři jahody jednoduše rozmačkejte vidličkou a pak je pomocí zubního kartáčku naneste v silné vrstvě na zuby. Nechejte asi 10 minut působit a nakonec si zuby vyčistěte běžnou zubní pastou. Někdo k rozmačkaným jahodám ještě přidává pro silnější účinek menší množství jedlé sody.

Banán

Na bělení zubů dobře funguje i banán, respektive banánová slupka. Obsahuje velké množství draslíku, hořčíku a manganu a se zažloutlými zuby dokáže divy. Stačí vnnitřní stranou slupky zuby párkrát vyleštit, mechanické čištění pomocí banánové slupky by mělo trvat asi dvě minuty. Když tuto metodu budete provádět pravidelně nějaký čas, vaše zuby budou hned o několik odstínů bělejší. O užitečnosti banánové slupky jsme více psali zde.

Živočišné uhlí

Bělící zubní pasty s aktivním živočišným uhlím jsou už dnes k sehnání. Nemusíte za ně ale zbytečně utrácet, stejnou službu vám poskytnou i běžné tablety živočišného uhlí, které lidé konzumují při střevních problémech. Jednu tabletu rozdrťte a naneste kartáčkem na zuby. Čistěte asi tři minuty a proceduru opakujte tak třikrát týdně. Výsledek se brzy dostaví.

Kokosový olej

Kokosový olej je v kosmetice hodně důležitá ingredience. A mimo jiné funguje i jako bělič zubů. Navíc díky němu budete mít i zdravější dásně. Čajovou lžičku oleje rozetřete na zubech, nechte působit několik minut a pak ještě dočistěte kartáčkem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47