V boji proti koronaviru mohou pomoci i běžné prostředky

 Zdraví 
18. dubna 2020 14:26 / Bronislava Silná
  2
📷
5 fotografií v galerii
Dobrou nadějí pro překonání nemocí je i obyčejný vitamin C Pixabay
Celý svět nyní hledá lék na zákeřný koronavirus. Pravdou ale je, že odpověď může být mnohem jednodušší. Máme další informace.

Laboratoře na celém světě nyní pracují na vývoji léku na Covid-19 nebo alespoň vakcíny. Přitom mnohé skutečnosti jsou nasnadě, jen o nich nechceme slyšet.

Dlouhodobě budovaná imunita

Člověk odchovaný západní medicínou je v zajetí mýtu, že věda na každou nemoc najde lék, který stačí podávat ve formě tablet nebo infuze a vše se tím vyřeší. Měli bychom si konečně připustit, že takto jednoduché to není a věnovat se budování solidní imunity. Zdravý imunitní systém pomůže člověku překonat nejen koronavirus, ale i jiné choroby. Víme dobře, že vědci dávají třeba i rakovinu do jasné souvislosti se sníženou imunitou. Jestliže tedy známe už léta správné postupy, jak tělo obrnit, proč je více nevyužíváme?

Využití vitaminů

Další skutečností je fakt, že i běžné vitaminy jsou v boji s nákazou účinné. Ony jsou totiž účinné v boji s jakoukoli nákazou. Z New Yorku přicházejí informace o podávání vysokých dávek vitaminu C nitrožilně. Tento postup ale nespadl z nebe. Již léta se ví, že na různé nemoci tento zcela běžný prostředek zabírá. Dokonce se vysoké nitrožilní dávky vitaminu C dají používat i při léčbě rakoviny. Je proto s podivem, že se už dávno tento postup více nerozšířil.

Ještě jinou možností je kombinovat podávání preventivních dávek vitaminu C perorálně a také vitaminy řady B. Tento postup umožňuje držet na uzdě tzv. homocystein. O celé problematice jsme už psali dříve, zkuste se proto podívat na starší článek a zamyslete se, zda i tento postup nemůže být dobrou prevencí onemocnění.

Zdravý životní styl

Je jasné, že není mnohdy ani potřeba do sebe cpát mnoho syntetických vitaminů, pokud se soustředíte na zdravý životní styl, který zahrnuje konzumaci množství syrové a zejména listové zeleniny, ale také množství přirozeného vitaminu C. Pokud budete mít vedle toho i dost pohybu, bude vaše tělo připraveno na boj s nemocí. Tohle všechno se týká i osmdesátníků. Možná také znáte lidi, kteří navzdory vysokému věku jsou čilí, svěží a máte pocit, že se o ně vlastně ani tolik nebojíte. Jde ovšem o to, aby zdravotnictví dokázalo podržet lidi oslabené a jinak nemocné.

Výhled

Až uplyne rok či dva, budeme mít jistě proti koronaviru vakcínu. Tu máme ostatně proti chřipce i třeba klíšťové encefalitidě. Je s podivem, jak málo lidí tuto možnost využívá, a to i v kategorii ohrožených. Bude proto jistě zajímavé zjistit, jak se budeme jako lidstvo chovat a zda využijeme nových možností, které nám očkování proti nemocem dává. Pomůžeme tím totiž chránit nejen sebe, ale také druhé.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum