Kolik kalorií doopravdy spálíte při sexu. Možná budete překvapeni

 Ostatní 
21. května 2020 12:04 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Studie prokázala, že je lepší cvičit Depositphotos
Sex mnohdy může připomínat cvičení, při kterém se opravdu hubne. Ale víte, kolik kalorií doopravdy pod peřinou spálíte?

V osmdesátých letech minulého století panoval všeobecný názor, že sex se rovná mírnému cvičení. A zdá se, že nové studie tento předpoklad jen potvrzují. Jinými slovy, pokud chcete spálit spoustu kalorií, běžte raději do posilovny.

Ženy při sexu spalují méně

Jedna z posledních studií prokázala, že během průměrné doby sexuální aktivity, kterou vědci definovali jako předehru, pohlavní styk a alespoň jeden orgasmus partnera, muži spálili 101 kalorií a ženy spálily jen 69,1 kalorií. To znamená, že pokud byste stejný čas strávili na běžícím pásu, spálili byste zhruba dvojnásobek kalorií.

Tyto údaje jsou samozřejmě trochu zkreslené, protože u každého páru probíhá sex jinak. Někdy je fyzicky náročnější, jindy trvají sexuální radovánky i několik hodin. Jedná se tedy jen o základní průměrné hodnoty. I tak je ale jasné, že sexem se nehubne tolik, jak by si mnozí mohli myslet.

Jak během sexu spálit více kalorií

Vědci mají v odpovědi na tuto otázku naprosto jasno. Kdo je tzv. nahoře a aktivní, ten samozřejmě spálí více kalorií. Chcete-li tedy sexem hubnout, buďte aktivní, s partnerem se během milování v aktivitě střídejte. A ještě jeden ukazatel vědci mají pro správné spalování kalorií při sexu. Jakmile se totiž začnete potit, je to známka toho, že skutečně spalujete větší množství energie. 

Pokud se nyní cítíte zklamáni, že sex nespaluje tolik kalorií, v kolik jste doufali, nezapomeňte, že sex má spoustu dalších výhod. Pravidelný sex mimo jiné snižuje riziko srdečních chorob, a je dokonce spojován s větší délkou života. A v neposlední řadě jde samozřejmě o příjemný prožitek. Dále čtěte: Milostná předehra je klíčem k dobrému sexu. Výsledky studie ukazují, kolik minut by měla trvat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47