Jak utišit bolest zubů, když nemůžete jít hned k zubaři. Babské rady, po kterých se vám uleví

 Zdraví 
21. května 2020 09:44 / Eva Vogelová
  9
📷
6 fotografií v galerii
Bolest zubů se někdy nedá vydržet  Depositphotos
Bolest zubů bývá občas nesnesitelná. Když se ozve, okamžitě byste měli kontaktovat zubaře. Může se však stát, že z nedostatku kapacity si vás pozve do ordinace až za několik dní. A vy budete muset tu šílenou bolest nějak vydržet. Vyzkoušejte babské rady, po kterých se vám uleví.

Příčin bolesti zubů může být hned několik. Možná vás trápí zubní kaz, obnažené zubní krčky, rostoucí zub moudrosti nebo zánět trojklaného nervu. V každém případě kontaktujte svého dentistu, aby mohl začít řešit váš problém. Následující rady vám sice bolest pomohou zmírnit, ale příčinu problému vyřešit nedokážou.

Hřebíček

Hřebíček je malý zázrak. Dokáže bolest zubů zmírnit či na chvíli zcela utlumit. Obsahuje eugenol, což je látka, která působí podobně jako lokální anestetikum. Hřebíček můžete rozkousnout v místě, kde vás zub bolí, nebo žmoulat. Během chvíle byste měli pocítit úlevu. Hřebíček navíc zmírňuje zápach z úst.

Česnek

Česnek má antibiotické účinky. Poskytne vám úlevu od bolesti zubů, jde o přírodní antibiotikum. Česnek nastrouhejte na maličké kousky a smíchejte ho se solí. Ingredience důkladně promíchejte a přiložte přímo na bolavé místo v ústní dutině. Bolest by měla během okamžiku ustoupit.

Pokud vám došel česnek, vystačíte si i s cibulí. Pálivá zelenina má antiseptické účinky, takže utlumí bolest. Použijte ji už ve chvíli, kdy bolest zubů začíná. Nenechte ji dojít daleko, protože pak už by nebylo snadné ji rychle zmírnit. Syrovou cibuli rozkousejte na místě, kde vás zuby bolí. Pokud vás to moc pálí, nakrájejte ji a pouze k bolavému místu přiložte.

Kostky ledu

Na palčivou bolest vám alespoň na chvíli pomohou kostky ledu. Vyrobte si pět kostek ledu a dejte je do igelitového sáčku. Ten si přiložte na tvář v místě, kde vás zuby bolí nejvíce. Nechte ho tam přiložený zhruba dvacet minut. Kostky ledu bolest zmírní.  

Sůl a pepř

Sůl a pepř působí protizánětlivě, utlumí nesnesitelnou bolest zubů. Pepř rozdrťte a smíchejte se solí. Nakonec přidejte několik kapek vody. Vytvořenou pastu naneste na bolavé místo v ústech. Během chvíle by vás bolest měla téměř přejít. Podle potřeby opakujte. Dále čtěte: Využijte sílu jarních bylinek, které vám posílí imunitu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47