Pomocí kontur můžete tvář zeštíhlit a pozměnit vaše rysy. Není to nic složitého

 Krása 
05. února 2020 09:33 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kontury dokáží obličej výrazně změnit Internet
Pokud chcete opticky kouzlit se svým obličejem, měly byste se naučit takzvané konturování. Díky němu zvládnete například pohledově zeštíhlit obličej a pozměnit vaše rysy tak, aby vynikly vaše přednosti. Poodhalíme vám tajemství této kosmetické dovednosti.

Na první pohled vypadá konturování složitě, ale když víte jak, zvládnete to i samy. Techniku ocení každá žena, ať už má tvar obličeje jakýkoliv. Držte se níže popsaného návodu a za chvíli budete obličej stínovat jako profesionál.

Základní make-up

Ze všeho nejdříve musíte vytvořit základ pro konturování. Pořiďte si kvalitní make-up podle barvy své pleti a vytónujte hladký a dlouhotrvající podklad pro konturování bez šmouh. Pokud chcete, můžete ještě pod make-up použít podkladový krém, nebo také podkladovou bázi. Vyhladí pleť a nanášení make-upu tak bude snazší a rovnoměrné. Zároveň sjednotí tón pleti, takže budete moci použít make-upu mnohem méně a zachováte si přirozený vzhled.

Čím a jak konturovat

Kromě make-upu budete potřebovat konturovací tyčinky a tužky či štětce. Zvolte tmavší odstíny, než je váš make-up. Některé produkty nabízejí hned dva odstíny, takže tmavší můžete použít na opálenou či tmavší pleť, světlejší typy pak zvolí odstín světlejší. Ten naneste na kraje čela až ke kořínkům vlasů, na spodní lícní kosti a hranu nosu. Představte si číslici 3, jejíž obloučky budou kopírovat začátek vlasové kštice, pak zamíří k nosu a opět se vrátí na lícní kosti, aby byla trojka zakončená u brady.

Rozjasněte svou tvář

Pro dokonalý 3D efekt pak použijte také odstín světlejší, než je váš make-up. Naneste jej na střed čela, nos, bradu a pod oči. Tímto způsobem tato místa rozjasníte, čímž opticky zmenšíte a zneviditelníte tyto partie.

Rozmazat do ztracena

Nanesené tmavé i světlé čáry pak rozetřete prsty či houbičkou do ztracena, aby nebyly znát žádné přechody. Zapracovávejte světlou linku do tmavé. 

Každý tvar obličeje žádá něco jiného

Konturování oválného obličeje je nejjednodušší, stačí pouze vykreslit tmavou konturou lícní kosti. Kulatý obličej vyžaduje výraznější kontury především ve spodní části hlavy, kontury začínají až u obočí s důrazem na lícní kosti. Dlouhý obličej můžete zmenšit pomocí tmavých kontur podél horní hrany vlasů, s důrazem na lícní kosti a bradu. Hranatou tvář zjemníte konturováním hran s menším důrazem na lícní kosti. Všechny typy obličejů ocení tmavé kontury podél nosu a rozjasnění na tzv. T-zóně (střed čela, nos, brada) a pod očima. O tom, jakým chybám se při líčení vyhnout, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve