Dýchání dokáže s tělem doslova divy. Správná technika zatočí i s břišním tukem

 Krása 
09. března 2021 08:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zploštit své břicho můžete i bez posilovny Pixabay
Dýchání je důležité nejenom při cvičení, ale pokud jej opravdu provádíte správně, dokáže doslova divy s vaším tělem. A o hubnutí ani nemluvě.

Nejenom při cvičení, ale i prakticky při jakémkoliv druhu pohybové aktivity je potřeba dodržet základní pravidlo. A to je správné dýchání. To je totiž pro naše tělo velmi důležité. Díky němu si můžete okysličit svaly a zabránit také závratím a přetížení, ke kterému by při pohybu bez správného dýchání mohlo dojít. Zkuste si nacvičit techníku dýchání pranayama. Díky ní začnete spalovat především tolik neoblíbený břišní tuk. 

I pro začátečníky

Lehněte si na záda a pokud jste začátečník, položte své ruce na břicho, abyste lépe kontrolovali dýchání. Pomalu se nadechujte nosem, aby se vám žaludek roztáhl pod rukami. Vydechujte skrze mírně sevřené rty tak, aby se žaludek propadl pod rukama, ale hrudník přitom zůstal klidný. Dýchejte tak po dobu 5-10 minut.

Vakuum žaludku

Toto cvičení je ideální na posílení vnitřních břišních svalů. Lehněte si na záda a pokrčte nohy v kolenou. Pomalu vdechujte co nejvíce vzduchu. U výdechu vtáhněte břicho co nejblíže k páteři. Takto zkuste vydržet 15 až 20 sekund.

Zářící lebka

Jde o techniku, v níž se střídají krátké výbušné výdechy a dlouhé vdechy. Sedněte si do "tureckého" sedu. Ruce položte volně na kolena. Zhluboka se nadechněte a pak proveďte řadu silných krátkých výdechů. S každým výdechem vtahujte dovnitř váš pupík. Cvičení dělejte 30 až 60 sekund.

Hluboké dýchání

Posaďte se na židli, nebo na podložku a narovnejte si páteř. Ruce si dejte na stehna či kolena. Zavřete oči a asi minutu dýchejte volně nosem. Při výdechu počítejte do 4 a vtahujte pupík směrem k páteři. Tento cvik provádějte pomalu, snažte se při tom relaxovat a nemyslet na nic jiného. Prospějete tím nejenom vašemu tělu, ale také mysli. Během hubnutí také myslete na vyváženou a zdravou stravu. Existují také určité druhy koření, které urychlí metabolismus. Více jsme o nich psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47