Zapomeňte při cvičení na makeup. Zaděláváte si na problém

 Krása 
22. března 2021 14:40 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vrstva líčidel ucpává póry a může vám způsobit akné či dokonce alergii Depositphotos
Asi každá žena by chtěla i během sportování vypadat dobře. Jenomže si tak škodí více, než si vůbec uvědomují. Poradíme vám, čemu se vyvarovat a na co se naopak víc zaměřit v souvislosti se cvičením.

Některé ženy si jdou zacvičit hned ráno, jiný během polední pauzy a další skupinu tvoří lidé, kteří se sportu věnují až po skončení práce. Ať už patříte do té či oné skupiny, určitě se snažíte při jakékoliv aktivitě vypadat dobře. Ovšem jde make-up a vlasová kosmetika ruku v ruce se sportem?

Tváří v tvář

Jestli si chcete udržet opravdu hezkou pleť, pak rozhodně zapomeňte na make-up během cvičení. Naopak je potřeba pleť před aktivitou důkladně odlíčit a zbavit všech nečistot. Během fyzické aktivity se totiž roztahují póry, pokožka více dýchá a vylučuje škodliviny ve. Takže pokud máte na sobě make-up, dostává se snadno do pórů, které se místo toho, aby se čistily, ucpávají. A výsledkem může být i dospělácké akné.  

Nezapomeňte na ručník

Během cvičení se snažte vyvarovat dotýkání se obličeje rukama. Pokožka, a zvlášť ta v obličeji, je hodně citlivá a lehce se zanese. Po takové chybě se může stát, že se vám na pleti objeví černé tečky, v horších případech dokonce exémy a vyrážky. Pokud se potřebujete během cvičení otírat, raději to dělejte ručníkem, ale bez dření. Po skončení cvičení si obličej omyjte vodou a dočistěte tonikem. Jednou či dvakrát dopřejte pleti zklidňující masku, který si můžete vyrobit i doma. Jak na to jsme psali zde.

Pozor na každodenní mytí

Během fyzické aktivity trpí také vlasy. Určitě si před cvičením nedělejte žádné účesy, na které byste použili vlasový styling. Stejně tak není vhodné vlasy každý den mýt, protože je to dehydruje, láme a více mastí. Tento problém se dá omezit, pokud budete používat sportovní čelenku nebo šátek, který pohltí pot a nečistoty. V žádném případě spocené vlasy nečeště. Tím byste maz ještě více rozšířili do celé délky vlasů. Pokud je potřebujete prosušit, pak jedině vlažným vzduchem z fénu. Vlasy si během cvičení nestahujte pevnými gumičkami. Vlivem vlhka vám na nich udělají nejen nehezký zářez, ale mohou vlasy i postupem času nevratně poškodit. 

 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47