Zaručený botox bez bolesti. Zkuste hadí kosmetiku, funguje podobně

 Krása 
07. dubna 2021 10:07 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hadí jed má anestetické účinky Pixabay
Uvažujete o botoxu? Než za něj vyhodíte nemalé peníze, zkuste to nejprve s hadím jedem. Funguje podobně, jen s tím rozdílem, že jeho aplikace nebolí.

Hadí jed se používá už roky především díky svému vysokému obsahu specifických enzymů, peptidů a aminokyselin. Zprvu se využíval k léčbě zánětů a tlumení bolesti, později se osvědčil jako lék proti revmatismu, křečovým žilám, zánětům svalů a šlach i epilepsii. A velký úspěch slaví s léčbou lupénky, zánětlivých stavů kůže a proti oparům. Poslední roky se začla objevovat v kosmetických přípravcích proti stárnutí. V čem spočívá jeho jedinečnost?

Jako botox

Princip fungování hadího jedu spočívá v jeho anestetických účincích. Díky nim dochází k uvolňování obličejových svalů a tím pádem i oddálení vzniku vrásek. Pro svůj vysoký obsah enzymů, peptidů a aminokyselin dokáže také redukovat i ty vrásky, které už se vám objevily. Na rozdíl od botoxu vám však nezmrtví mimické svaly, takže na vás každý pozná, jestli jste veselí nebo smutní. Mimo vrásky umí hadí kosmetika také sjednotit barevný tón pleti. 

Není had jako had 

Nemusíte se vůbec bát, že byste do svého těla dostávali skutečný hadí jed. Na českém trhu najdete krémy s obsahem syntetické formy hadího jedu zvané Syn-Ake nebo Synthetic Waglerin. Obě jsou vyráběny na základě znalostí jedové struktury zkoumané u chřestýše Waglerova. Na trhu lze najít také výrobky s neurotoxickými vlastnostmi hadího toxinu brazilského chřestýše Crotalus Durissus. Tyto produkty se od sebe liší obsahem účinné látky, která se pohybuje od 1–4 %.

Bez vrásek do dvou hodin

Na to, abyste se zbavila vrásek, vám stačí krém s  koncentrací účinné látky mezi 1–2 %. Již do dvou hodin od aplikace můžete pozorovat první účinky, přijdete až o 82 % vrásek. Nicméně tento proces není nezvratný, takže musíte krém používat pravidelně, ideálně na den i noc.

Není pro každého

Ještě než se vrhnete do hledání nějakého hadího krému na internetu, zvažte, zda je tato kosmetika skutečně pro vás vhodná. Rozhodně by se jí měli vyhýbat lidé, kteří mají alergii na živočišné složky, těhotné a kojící ženy, stejně tak děti. Hadí kosmetiku není dobré aplikovat ani ve chvíli, kdy máte na pleti jakékoli oděrky. V takovém případě zkuste šnečí kosmetiku. O výhodách šnečí kosmetiky jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47