Nezapomínejte nosit podprsenku, i když jste nyní doma. Prsům hrozí nevratné ochabnutí

 Móda 
26. dubna 2020 10:01 / Mirka Malá
  2
📷
4 fotografie v galerii
Nevzdávejte se nošení podprsenky ani v domácí karanténě Depositphotos
Pro mnoho z nás, kteří už nějaký ten pátek kvůli koronaviru tráví doma s dětmi nebo na home office, se staly tepláky novým společenským outfitem. A pro mnohé tak odpadlo i nošení podprsenky. To ale není dobře.

Která z vás nemá ráda ten pocit, když si na konci dne doma konečně sundá podprsenku? A kdo si během pandemie v malém domácím vězení neřekl, že na její nošení doma tak trochu kašle? Hodně z nás. Jenomže po několika týdnech zjistíme, že té svobody měla naše prsa až příliš.

Prsům hrozí nevratné ochabnutí

Někteří odborníci se dokonce domnívají, že dlouhá doba bez podprsenky způsobuje riziko natažení cooperových vazů v prsou.

Její pravidelné nošení naopak pomáhá zastavit předčasné ochabnutí, protože to znamená, že pojivová tkáň v prsu se nenatahuje, když jsou prsa zpevněna podprsenkou.

Odborníci proto varují, aby nás týdny strávené v karanténě neukolébaly natolik, že bychom podprsenky skutečně na delší dobu přestaly nosit. Naše prsa by se skutečně tak rychle dokázala prověsit.

Podle odborníků navíc není dobrá ani o něco pohodlnější sportovní podprsenka. Ta totiž zase tlačí prsní tkáň na hrudník a ve skutečnosti podle lékařů nejsou dobré ani pro dlouhodobější nošení, ani pro samotné sportování.

Navíc ženy s velkými prsy by si mohly během týdnů strávených doma bez podprsenky zadělat i na zdravotní problémy. Podprsenka totiž rovněž pomáhá předcházet problémům se skeletem a držením těla.

Chce to správnou velikost

Podle odborníků až 80 % žen nosí špatnou velikost podprsenky, která je buď příliš malá nebo příliš velká v zádech. Pokud máte na sobě správnou podprsenku, nemělo by vám být její nošení nepříjemné.

Přes veškeré svoje nesporné přednosti ale samotné nošení podprsenky není spásou. Je důležité si uvědomit, že hlavním důvodem prověšení prsou je věk, a na to zkrátka podprsenky nestačí. Jak stárneme, naše pokožka ztrácí pružnost, což znamená, že gravitace prsa prověšuje. Pokud bychom ale našim ňadrům nechaly naprostou volnost, gravitační procesy bychom jen urychlily. Dále čtěte: Jaké podpatky a jak správně je nosit, aby vám nedeformovaly nohy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod