Vybíráte plesové šaty? Poradíme, jak vybrat ty, které vám bude nejvíce slušet

 Móda 
12. prosince 2019 13:04 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ples je významná společenská událost, kdy každá žena chce být krásná Archiv
Plesová sezona je tady. A pokud ještě nemáte ty správné večerní šaty, poradíme vám, jaké si vybrat, aby z vás byla královna večera.

První plesy už se blíží a vy nevíte, co na sebe? Ať už jde o ples firemní, městský, hasičský či jiný druh plesu, v první řadě chce na něm každá žena vypadat co nejlépe. A to si žádá ty správné večerní šaty. Jenomže problém někdy bývá, že na ramínku nebo figuríně vypadají šaty úplně jinak, než pak na skutečném těle. Poradíme vám, podle čeho se řídit, abyste skutečně koupila dobře.

Krátké nechejte ve skříni

Ples je společenská událost, takže vhodnější jsou rozhodně dlouhé šaty nebo dlouhé nabírané či úzké sukně s živůtky. Mladé dívky a ženy si ale mohou dovolit i krátké šaty. Pokud jde ovšem o ples vyšší společenské důležitosti, měla by přijít v dlouhých šatech každá žena. 

Dejte na pocit

Zapomeňte na to, co zrovna letí. Nejdůležitější je, abyste se v šatech cítila dobře a pohodlně. Není nic horšího, než strávit celý večer s pocitem, že vás róba příliš škrtí nebo zdůrazňuje to, co by mělo naopak zůstat maskováno. Šaty na plesovou sezonu by vám měly především slušet a podtrhovat vaši osobnost. Vaší postavě by měly lichotit a sedět. Ty pravé šaty vám prostě musí padnout napoprvé už ve zkušební kabince. Nečekejte, že se pocit dostaví později. 

Správný střih

Samozřejmě, že na kvalitě materiálu záleží, ale neznamená to nutně, že šaty musejí být značkové či od návrháře. Kromě kvalitního materiálu je důležitý především střih. Uvědomte si, že se v šatech budete pohybovat a také, že osvětlený sál neskryje žádný nedostatek.

Takže silnějším postavám sluší empírový střih volně spuštěný od prsou dolů, štíhlé ženy zase nemusejí nutně volit černou barvu. Pokud máte postavu tvaru hrušky, tedy užší hrudník a široké boky, bude vám slušet rovný výstřih. Opticky můžete své postavě pomoci, zvýrazníte-li právě horní část šatů. Potlačíte tím nenápadně boky. I proto může být horní díl světlý a spodní tmavý, nebo provedený v lesklém materiálu jako je satén oproti spodní části šatů v matném provedení. Pozornost byste měla odvést od boků a poutat na horní část těla. 

A teď barva

Pokud máte jasno v otázce střihu, přichází na řadu barva. Tu volte podle odstínu pleti i vlasů. Pokud si nejste jistá, jestli volíte tu správnou, pak věřte, že s červenou či černou barvou společenských šatů rozhodně nešlápnete vedle. I když barevné trendy se každoročně mění, konkrétně tyto dvě stálice jsou v módě už spoustu let a ještě dlouho také budou. 

Projděte se 

Šaty se chovají jinak během sezení a jinak při pohybu. Takže se v nich po obchodě projděte, abyste zjistila, jak vám šaty vyhovují při pohybu. I proto by neměly být příliš dlouhé, aby nehrozilo, že v nich zakopnete. To byste určitě nechtěla. Při výběru šatů myslete také na vhodně doplňky, v podobě psaníčka a šperků. Nezapomeňte ani na správné a pohodlné lodičky. Podle čeho si je vybrat? Poradíme vám zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod