Nebojte se crop topu. Sluší všem ženám, stačí vědět s čím ho nosit

 Móda 
28. srpna 2019 10:25 / Blanka Štiková
  1
📷
14 fotografií v galerii
Crop topy si můžete užít v mnoha variantách Archiv
A co že to je ten „crop top“? Jde v podstatě o zkrácené tílko nebo tričko, díky jehož střihu je vidět vaše bříško. Mnohé ženy se tohoto letního hitu bojí, ale mnohdy zbytečně. Mohou si ho dovolit nejen štíhlé slečny, ale i ženy s normální postavou.

Chtěla byste také crop top? Stačí jen vědět, jaký střih a délku crop topu si pořídit a pak jej vhodně zkombinovat. Také je vždy potřeba uvědomit si, co chcete ukázat a co chcete skrýt.

Zkrácené topy byly módní už v 90. letech 20. století a nyní se opět tato móda vrátila. Crop top má více podob od krátkých tílek, triček, po krátké košile či blůzky. Největší výhodou je, že ho můžete kombinovat prakticky s čímkoliv. Můžete se i inspirovat módou celebrit.

Různé styly crop topů

Crop topy si můžete užít v mnoha variantách. Vybírat lze mezi širokou škálou zkrácených topů, seženete zkrácené tílko, blůzku, halenku, košili, korzet, nátělník, mikinu, tričko či triko. Můžete si vybrat crop top s volánky či mašlemi, s odhalenými rameny, s holými zády či s barevnými vzory. Dále můžete volit, zda si pořídíte průhledný, krajkový či háčkovaný crop top. K tomu se vždy hodí kalhoty do pasu nebo džínové kraťasy.

Jak dlouhý crop top?

A jak dlouhý má crop top být? Většina vizážistů a módních blogerů radí, že by zkrácený top neměl končit výše než pár centimetrů nad pupíkem.

Jak kombinovat

Pokud vyberete správný střih crop topu a povede se vám jej dobře zkombinovat, budete vypadat dobře, ať už jste štíhlá nebo máte pár kilo navíc. Crop top se vůbec ideálně kombinuje s vysokým pasem. Nejsnáze se nosí ke kalhotám nebo k sukním s vysokým pasem, kdy ukážete jen malý kousek kůže. Crop top můžete snadno kombinovat i s džíny nebo šortkami s vysokým pasem. Přes sebe pak navíc můžete kdykoli přehodit kabát, cardigan či delší vestičku.

1) Styl pro volný čas

Crop top s vysokými šortkami

Jednobarevný crop top se výborně hodí k vysokým šortkám, ideálně džínovým. Nic nezkazíte zkráceným upnutým tílkem v bílé či černé barvě a k tomu kraťásky v modré či černé. Popřípadě můžete doplnit cardiganem či sakem a kabelkou v jiné barvě. K tomuto modelu si vezměte botasky ideálně ve stejné barvě kabelky. Takto si klidně vyražte do města či na koncert.

Crop top a džíny s vysokým pasem

Do města můžete taktéž zvolit variantu modrých džín s vysokým pasem, které dobře zkombinujete například se zkráceným tričkem či trikem. Díky spojení kraťas s vysokým pasem a crop topem těsně nad pupíkem ukážete jen vrchní část bříška. V tomto případě může být crop top volnější a v různých barvách, nápisy a potisky jsou zde vítány. K tomuto modelu dobře padnou botasky. Tento ležérní styl se hodí do ulic.

Crop top a culottes

K upnutému crop topu ve stylu trička či tílka se hodí culottes neboli kalhoty s rozšířenými nohavicemi. Crop top zvolte například jednobarevný a kalhoty vyberte buď ve stejné barvě či v jiné. Přidejte doplňky a menší kabelku přes rameno.

Crop top a minisukně s vysokým pasem

V tomto případě můžete obléci v podstatě jakýkoli druh crop topu a k tomu se hodí ideálně černá či bílá minisukně s vysokým pasem. Pokud se chcete držet jednoduchosti, tak můžete zvolit tílko na tělo v bílé či černé barvě. Pokud bude sukně s crop topem v jednotné barvě, navodíte dojem šatů.

Crop top s volnou dlouhou sukní nebo midi sukní s vysokým pasem

Pro něžné slečny krásně vypadají zkrácené blůzky s volánky nebo zkrácené košile na zavazování v pase, které se perfektně hodí k dlouhým volným sukním či upnutým midi sukním s vysokým pasem. Můžete zvolit například crop top ve výrazné barvě a různého střihu, doplnit ho lze bílou nebo černou dlouhou sukní s vysokým pasem. K tomu si obujte boty na klínku či na podpatku.

Nebo naopak zvolte jednobarevný upnutý crop top a zkombinujete jej s dlouhou vzdušnou sukní s vysokým pasem, odhalíte tak pouze vrchní část bříška. Top může být například v bílé či v černé barvě a sukni můžete mít různě barevnou či s různými vzory (například květiny, puntíky, proužky atd.). Nejvíce se k tomu hodí elegantní boty na podpatku.

2) Elegantní styl

Crop top s kalhotami s vysokým pasem

Přiléhavý crop top, který končí těsně nad pasem, skvěle zkombinujete s lehkými kalhotami s vysokým pasem, což je zde ideální, protože tak odhalíte pouze vrchní část bříška. Zvolit můžete například bílé zkrácené tílko s bílými kalhotami s proužkem a k tomu ideálně podpatky. Dokombinovat můžete například černým delším sáčkem.

Crop top s vysokou sukní těsně pod kolena

S dlouhou midi sukní s vysokým pasem ve stejné barvě jako crop top s dlouhým rukávem si klidně vyražte i do města na pozdní skleničku. K tomu si vezměte delší cardigan či sáčko a uzavřené boty na podpatku.

Pouzdrová sukně vám vytvaruje postavu a pokud navíc najdete stejný vršek, jako je sukně, vytvoříte dojem šatů. Zkrácený a přiléhavý jednobarevný crop top končící těsně nad pasem se hodí také k jednobarevné pouzdrové sukni. K tomu se hodí elegantní boty na podpatku. Můžete doplnit cardiganem, což vás opticky zeštíhlí.

Černou pouzdrovou sukni nejsnadněji sladíte a zároveň budete vypadat elegantně. Krásně bude vypadat nejen outfit ve stejné barvě, ale můžete například zvolit i zkrácené tílko s tenkými špagetovými ramínky v jiné barvě, třeba ve světle růžové barvě či bílé barvě. K tomu si vezměte boty na podpatku.

Sukně s vysokým pasem končící pod koleny v kombinaci s crop topem ve stejné barvě, doplněná tělovými podpatky, je ideální pro ženy s křivkami. Tato varianta se hodí do města, na schůzku i na večerní skleničku. Třeba celebrity jako Kim Kardashian, Jennifer Lopez nebo Beyoncé se pouzdrových sukní nebojí a dokazují, že jejich postavě sluší.

3) Sportovní styl

Crop top s kalhotami, tepláky či šortkami s vysokým pasem

Pokud máte raději pohodlnější a sportovní styl, tak můžete zvolit různá zkrácená tílka, trička, trika či zkrácenou mikinu s dlouhým rukávem. K tomu se hodí šortky, kalhoty či tepláky s vysokým pasem a tenisky. Sportovní crop topy mohou mít nápisy. Takto můžete jít do posilovny, na nákup do města. Dále čtěte: Legíny nejsou kalhoty a nenahradí je. Musíte vědět, jak je správně nosit a co k nim obléci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty