V létě se bez klobouku neobejdete, parádu udělá ale i na pozdzim. S jakým budete trendy?

 Móda 
21. srpna 2019 07:58 / Eva Vogelová
  0
📷
19 fotografií v galerii
Klobouk dokáže dodat outfitu šmrnc Instagram
Klobouk vás ochrání před sluncem. To však není jediná funkce, kterou plní. Jde hlavně o módní doplněk, proto ho nemusíte nosit jen ve vysokých teplotách. Mít klobouk je nutnost, protože oživí váš outfit. Jaké klobouky se aktuálně nosí?

Klobouky měli lidé už ve starověkém Řecku. Od té doby jejich tvary prošly dlouhým vývojem až do dnešní podoby, na kterou si nemůžeme stěžovat. Dělají se z různých materiálů, v mnoha tvarech a barvách. Velký výběr klobouků způsobuje to, že je těžké si mezi nimi vybrat.

Rybářský klobouk

Rybářské klobouky zažijí patrně největší boom až letos na podzim a v zimě, ale nějaké z nich se už objevily v letních kolekcích. Vypadají zajímavě, jsou poměrně malé a nemají široké okraje. Na hlavu vám musí vyloženě padnout.

Pokud chcete být trendy, pořiďte si rybářský klobouk se zvířecím vzorem. V módě je hlavně zebra, lev a tygr. Rybářský klobouk nemusíte nosit jen k vodě, ale i do města či na nějaký festival.

Maxi klobouk

Maxi klobouky jsou poměrně čerstvou novinkou, která se však nemusí líbit všem. Krempa klobouku vám zakryje ramena a část zad. Budete v něm nepřehlédnutelné, každý se za vámi otočí.

Nejde jen o módní výstřelek, ale i o praktickou záležitost. Když se vydáte k moři, často se nevyhnete spálení kůže, ale s maxi kloboukem se vám to nestane. Místa na těle, která jsou nejvíce náchylná ke spálení, budete mít zakrytá.

Elegantní klobouk

Pokud občas nosíte sukně, kostýmky a saka, můžete si pořídit elegantní klobouk se širokou krempou. Vybrat si můžete z různých barev. Ke společenskému oblečení se bude patrně nejvíce hodit černá. Bude záležet na tom, jak budete mít barevně sladěné oblečení.

Využít ho můžete i k letním šatům na zahradní party. Pokud se chystáte k moři, nezapomeňte si ho vzít s sebou, bude se vám tam rozhodně hodit.  

Slamák

Klasické slamáky patrně nikdy nevyjdou z módy. Sluší opravdu všem ženám napříč věkem. Můžete je nosit téměř ke každému outfitu. Oblíbené jsou klobouky jak se širokým, tak úzkým okrajem. Některé z nich jsou ozdobeny stuhou, nápisy, bambulkami či květinami.

Ideální by bylo, kdybyste si jich pořídily hned několik, abyste je každý den mohly střídat k různým outfitům. Nemusíte se bát, že byste je všechny plně nevyužily, protože se vám budou hodit i na příští rok. Ke slamáku se hodí plážová taška, se kterou můžete vyrazit i do města.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008