Úžasný módní kousek je po letech zpět. Jak jej vybrat, abyste nešlápli vedle?

 Móda 
14. srpna 2019 20:38 / Monika Thomsonová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Po neuvěřitelných letech se vracejí zpět do našich ulic a obchodů kočičí brýle Shutterstock
Sluneční brýle patří k nejoblíbenějším doplňkům. Kromě toho, že chrání zrak během slunečných dnů, jsou stylové a doplňují náš outfit. Na jaké barvy a tvary byste měli letos vsadit, abyste nešlápli vedle?

Ano, opět jsme se jich dočkali. Po neuvěřitelných letech se vracejí zpět do našich ulic a obchodů. Když se vrátíme zpět do 90. let, tak můžeme zavzpomínat na průkopníka oválných brýlí, kterým byl Kurt Cobain. Jeho poznávacím znamením byly bílé plastové oválné brýle, které byly součástí jeho identity. Samozřejmě, okamžitě se začaly rozmáhat v nejrůznějších barevných provedeních, než se trh přesytil. Na řadu přišly sofistikované tvary a obroučky v křiklavých barvách. 

Zdraví má přednost

Sluneční brýle jsou módním doplňkem, který krásně oživí každý outfit. Stále však mějme na paměti, že slunečné brýle mají za úkol především chránit náš zrak. Je proto nutné si vybírat sluneční brýle s nejvyšším UV filtrem, který dokáže pohlcovat co největší množství UV záření.

Oválné, kulaté, cat-eye brýle

Pokud tento rok svou sbírku slunečních brýlí rozšíříte o kulaté nebo cat-eye brýle, tak uděláte správně. Kromě oválných se totiž letos opět do módy vracejí "kočičí" brýle. Zatímco v minulých letech je proslavily Julia Roberts či Kate Moss, tentokrát je oživily Gigi Hadid či Rihanna. A co je na nich skvělé? Můžete je zakomponovat prakticky do každého outfitu.

Kulaté brýle se častokrát spojují s hnutím hippie. Nicméně, kdo vás jako první napadne při pohledu na kulaté brýle? Troufáme si tvrdit, že to bude John Lennon, který měl vytříbený vkus na brýle. A právě takové "lenonky" se zamíchaly i mezi trendy sluneční brýle, které se hodí asi úplně každému. Stačí si jen zvolit správnou barvu obrouček.

Neviditelné sluneční brýle

O své místo na slunci se hlásí i průhledné obroučky. Jsou tajemné, neobvyklé a sexy. Vychytávkou jsou také ty v jemných barevných odstínech. A mají jednu velkou výhodu. Díky svému futuristickému výzoru budou v kurzu určitě ještě hodně dlouho. Trendy móda nemusí být drahá. Přinášíme žhavé letní kousky, ve kterých letos zazáříte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve