Bez slunečních brýlí se v létě neobejdete. Jaké jsou letos v módě?

 Móda 
26. června 2019 10:19 / Eva Vogelová
  0
📷
12 fotografií v galerii
Sluneční brýle jsou důležitým módním doplňkem  Instagram
V létě je potřeba si chránit zrak před sluncem. K tomu se vám budou hodit sluneční brýle. Neslouží jen jako ochrana před sluncem, ale i jako módní doplněk. Přečtěte si, jaké typy slunečních brýlí jsou letos v módě.

Sluneční brýle byste měli vybírat pečlivě, aby vám seděly. Naštěstí letos neletí jen jeden typ slunečních brýlí, ale hned několik, takže si z nich můžete vybrat ty, které se k vám budou hodit nejvíce.

Sportovní sluneční brýle

Sportovní sluneční brýle lidé až do nedávné doby využívali výhradně při sportu. To se změnilo, protože se jimi inspirovalo velké množství módních návrhářů a vytvořili z nich brýle, které můžete nosit k běžnému či dokonce společenskému oblečení.

Sportovní brýle jsou velmi praktické, ochrání váš zrak před sluncem ze všech stran. Pokud nechcete utrácet velké sumy za sportovní sluneční brýle, které vyrábí významné značky, pořiďte si je ve sportovních potřebách.

Sluneční brýle Shield

Slovní výraz shield znamená v překladu štít, což dokonale vystihuje pojmenované brýle. Vypadají totiž trochu jako štít a mohou vám připomínat pracovní brýle, které slouží jako ochrana zraku před svařováním.

Sluneční brýle Shield velmi dobře ochrání vaše oči před sluncem, ale otázka zní, zda se vám budou líbit, protože působí poněkud monstrózním dojmem. Jde o brýle, které se patrně budou zamlouvat lidem, kteří si rádi potrpí na extravaganci.

Sluneční brýle s kamínky

Třpytivé věci letí. Kamínky a maličké křišťály jsou v módě na oblečení a tento trend přešel i na brýle. Většinou jde o široké brýle, které mají na bocích vysázené třpytivé kamínky.

Výhoda slunečních brýlí s kamínky je, že s nimi budete nepřehlédnutelní. Pokud si však nepořídíte kvalitní brýle, mohou vám kamínky za nějaký čas vypadat a už je nebudete moct nosit, protože budou vypadat lacině.

Úzké sluneční brýle

Pokud se vám nelíbí široké brýle, které vám zakryjí velkou část obličeje, nemusíte zoufat. Se slunečními brýlemi, které mají úzká skla, si ostudu také neuděláte. Úzké brýle se vyrábí v různých tvarech a barvách.

Nejčastějšími tvary úzkých slunečních brýlí jsou obdélníkové a trojúhelníkové. Nevýhoda těchto slunečních brýlí spočívá v tom, že vaše oči zcela neskryjí před sluncem, ale budete in. O tom, jaké plavky letos v létě letí, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve