Potřebujete opticky vylepšit postavu? Pořiďte si kalhoty s širokými nohavicemi

 Móda 
16. května 2019 06:31 / Marie Popelková
  1
📷
8 fotografií v galerii
Široké kalhoty jsou letos in Internet
Kalhoty s širokými nohavicemi jsou letos velkým hitem. Vypadají elegantně, ležérně a dokáží s každou postavou udělat divy. Musíte jen vědět, jak je nosit.

Široké kalhoty s vysokým pasem mají jedno obrovské plus. Sluší totiž takřka každé ženě. A pokud nemáte zrovna ideální figuru, určitě vás potěší, že právě tento typ kalhot umí krásně opticky prodloužit a zeštíhlit postavu.

Mnoho variant

Když se na široké kalhoty zaměříte, zjistíte, že existuje mnoho variant. Některé mají rovný střih, jiné se pyšní módními maxi nohavicemi. Pořídit si můžete kalhoty, které sahají až na zem, ale i ty ve zkrácené délce.

Na výběr je i mnoho materiálů. Někdo dá přednost přírodnímu lnu, další bavlně, lehkému saténu nebo naopak nestárnoucí džínovině. Lišit se bude také provedení pasu. Některé kalhoty zdobí velká mašle, další jsou v pase bohatě nařasené a jindy zase natrefíte na klasiku se zipem nebo knoflíky.

Každé postavě sedí jiný typ

Kalhoty by žena neměla vybírat jen podle toho, jaké se jí zrovna líbí, ale výběr by měla podřídit i své postavě.

Pokud máte například větší bříško, rozhodně byste neměla tuto část ještě zvýrazňovat obří mašlí nebo bohatým řasením. Ideální bude hladký střih i hladký materiál.

Pokud máte dlouhé nohy a jste vysoká a štíhlá, klidně si můžete dopřát k širokým nohavicím ploché boty bez podpatku. Jinak ale platí, že k širokým kalhotám skvěle vypadají vysoké podpatky.

I malým ženám sluší velké kalhoty

Obecně převládá názor, že široké kalhoty nemohou nosit ženy malé postavy. To ale rozhodně není pravda. Je pouze třeba se držet několika zásad.

  • Kalhoty by měly mít střední až vyšší pas. Ale zase to nepřehánějte, pas, který bude sahat až pod žebra, vám dobrou službu neudělá.
  • Topy a halenky zastrčte do kalhot.
  • Slaďte vršek a kalhoty do jednoho tónu barvy.
  • Vyberte si boty na podpatku s otevřenou špičkou i patou nebo lodičky do špičky, ideálně ve stejném tónu barvy, jako jsou kalhoty.
  • Nejvíce vám budou lichotit kalhoty s užšími pruhy nebo s rozparkem.
  • Pokud si to můžete dovolit, ukažte bříško, pokud ne, doplňte široké módní kalhoty úzkým páskem v barvě kalhot. O tom, jak oblečení vyladit pomocí pásku, jsme psali zde.
  • Velmi důležitá je délka širokých kalhot. Pokud jsou kalhoty oříznuté, musejí končit tak, abyste ukázala svůj štíhlý kotník. Kalhoty rozhodně nesmějí plandat těsně nad botami. Nejlépe budou široké nohavice vypadat, když vám překryjí podpatky. Vytvoříte tím iluzi delších nohou a krásné postavy.
  • Volte měkký splývavý materiál.

S čím široké nohavice kombinovat

K širokým módním kalhotám vypadá výborně krátká oříznutá bunda nebo sako. K volným nohavicím se hodí i krátké svetry, stejně jako ty volné a široké. Slušet vám budou také různé topy a košile.

Ať už ale zvolíte jakýkoliv svršek, musíte vždy pamatovat na to, že jej musíte zastrčit do kalhot. Alespoň částečně. Kalhoty s vysokým pasem dokáží postavu opticky protáhnout a zeštíhlit, ale tento dojem zcela zrušíte ve chvíli, kdy si svršek dáte přes kalhoty. Tak na to pozor, ať vám nakonec široké kalhoty neudělají medvědí službu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve