Zavinovací šaty jsou letošním hitem. Navíc dokáží zamaskovat i nějaké to kilo navíc

 Móda 
23. dubna 2019 10:21 / Marie Popelková
  3
📷
7 fotografií v galerii
Zavinovací šaty padnou každé ženě Archiv
I když módní svět přináší neustále nové a nové trendy, existují i takové kousky, které jsou in pořád. Patří mezi ně i zavinovací šaty. Poprvé spatřily světlo světa v 80. letech a od té doby nevyšly z módy. Jsou neuvěřitelně variabilní a hlavně sluší štíhlým ženám i boubelkám.

Pokud by si žena mohla z nějakého důvodu pořídit jen jedny jediné šaty, měla by sáhnout po těch zavinovacích. Sluší totiž každé postavě a dají se nosit prakticky celoročně.

Zavinovací šaty dala světu módní návrhářka Diane von Furstenberg v roce 1974. Její žerzejové zavinovací šaty se staly doslova legendou a do současné doby jich prodala více než pět milionů kusů.

Ženy je milují

Zavinovací šaty si ženy velmi rychle zamilovaly, dokáží totiž mistrně zamaskovat drobné nedostatky. K dostání jsou ve všech délkách, s rukávy i bez nich, minimalistické i okázalé, jednobarevné, s klasickými vzory jako květiny nebo s puntíky.

Ať už ale zvolíte jakékoliv, můžete si být jistá, že v nich budete vypadat dobře a hlavně sexy. Zavinovací šaty mají obvykle hluboký výstřih, často i rozparek. To vše dodá na ženskosti, ale zároveň je tento typ šatů velmi pohodlný a působí ležérně.

S tričkem nebo podprsenkou

Záleží jen na vás, jak je budete nosit. Někdo se nebojí dát pod zavinovací šaty tričko, jiné dámy zase vydají na odiv své přednosti ve zdobné podprsence. Záleží jen na tom, jak moc jste odvážná.

Pokud milujete jednoduchý styl, zvolte zavinovací šaty jednobarevné nebo s proužkem, romantickým duším zase určitě padnou do oka modely s květovaným vzorem. Dívčí look vám zase dodají puntíkované šaty.

Obrovskou výhodou zavinovacích šatů je, že je budete moci nosit bez ohledu na vaše aktuální váhové výkyvy. Šaty si zkrátka kolem těla uvážete tak, jak vám to je zrovna pohodlné. Každému typu postavy sluší také košilové šaty, o kterých jsme více psali zde.

Schovají boky, zvýrazní pas

Hlavní důvod, proč jsou zavinovací šaty mezi ženami tolik oblíbené, je jejich schopnost udělat každou figuru pěkně ženskou. A je úplně jedno, jestli máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin nebo obráceného trojúhelníku.

Zavazování vám zdůrazní pas, véčkovým výstřihem přitáhnete pozornost na váš dekolt a rozparek svůdně poodhalí vaši nohu. Díky rozšiřujícímu se střihu v těchto kouscích snadno schováte i širší boky.

Barvy a vzory

Módní svět nabízí v souvislosti se zavinovacími šaty nepřeberné množství barev a vzorů, takže na své si přijde každá žena. Není tak vůbec problém sladit šaty s barvou vaší pleti nebo barvou očí či vlasů.

Opáleným ženám bude například skvěle slušet růžová barva, milovnice sofistikované módy zase raději sáhnou po klasické černé. Už roky je v módě námořnický styl a přesně v tomto duchu jsou k dostání i zavinovací šaty.

A jestli vám nechybí kreativita, nebojte se ani geometrických vzorů nebo asymetrických střihů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47