Šaty dokáží zakrýt spoustu nedostatků. Je třeba jen vybrat ty správné k vaší postavě

 Móda 
07. května 2020 08:32 / Marie Popelková
  2
📷
5 fotografií v galerii
Šaty sluší každé ženě bez ohledu na její postavu nebo věk Archiv
Ať už si žena vybírá halenku, sukni nebo kalhoty, takřka vždy řeší, zda jí daný kousek oblečení zbytečně nepřidává na stehnech nebo zda má co dát do výstřihu. Pokud chcete mít ve svém šatníku oblečení, které bravurně dokáže zamaskovat nejeden nedostatek, pořiďte si šaty.

Šaty by ve svém šatníku měla mít každá žena. Nejen proto, že vyjadřují její ženskost, ale hlavně v šatech můžete šikovně ukrýt nejrůznější nedostatky na vaší postavě. Ať už jde o velká stehna nebo malá prsa. Sluší malým i velkým figurám, štíhlým ženám i těm s kilogramy navíc. Musíte si ale pořídit ty správné šaty. Každému typu postavy totiž padnou trochu jiné šaty. Je proto důležité věnovat pozornost své postavě a dokázat tak vybrat vhodný typ šatů, který vyzdvihne ženské přednosti a zakryje nedostatky.

Postava typu jablko

Postavu typu jablko poznáte snadno. Horní část těla bývá mohutnější než dolní část. Taková postava je charakteristická širokými rameny, výrazným poprsím a drobnými hýžděmi. Ruce i nohy jsou silné a pas je nevýrazný.

U takového typu postavy je dobré odpoutat pozornost od středu těla. Rozhodně nevolte šaty, které mají výrazný pas. Vyhýbejte se vzorům v oblasti břicha a nedoplňujte šaty o výrazný pásek.

Můžete si dovolit zvýraznit dekolt. Ženy, které mají takový tvar postavy, by měly volit šaty s výstřihem do V. Vybírejte šaty očkového střihu nebo s drobným vzorkem. Svůj outfit můžete pak vhodně doplnit o sako, které je projmuté v pase.

Postava typu hruška

Hruška je opačný typ postavy než jablko. Taková postava je těžší na dolní část těla, má výrazné boky, stehna a pozadí, avšak ramena jsou užší.

Velmi vhodné jsou šaty, které zvýrazní horní část těla. Takový typ postavy si může dovolit odhalená ramena a zvýrazněný dekolt, dolní část šatů by měla elegantně zakrýt boky, zadeček a stehna. Dbejte i na délku zvolených šatů, měla by být minimálně ke kolenům. Rozhodně by vás šaty neměly v dolní části těla obepínat.

Postava typu přesýpací hodiny

Dalo by se říci, že toto je ideální typ postavy. Taková postava je charakteristická bujnějšími vnadami, úzkým a štíhlým pasem, širšími boky a větším pozadím.

Tento typ postavy je velmi ženský, proto si můžete dovolit obléknout obepnuté šaty a nechat tak vyniknout své křivky. Šaty můžete vhodně doplnit o pásek, který zvýrazní pas.

Žena, která má takový typ postavy, si může dovolit šaty s výstřihem do V. Pokud ale nechcete upozorňovat na váš dekolt, určitě nevolte výrazné náhrdelníky. Stačí, když svůj outfit doladíte hodinkami nebo výraznými náramky.

Postava typu obdélník

Vhodné šaty lze vybrat i pro ženy, které mají klučičí postavu, tedy bez výrazných křivek. U tohoto typu postavy je důležité optické rozčlenění – vytvořit křivky v horní i dolní části těla.

Takovému typu postavy lahodí šaty pouzdrové a nabírané. Můžete si dovolit i řasení a volánky, které dodají vaší postavě ženskost. Šaty volte raději volnějšího střihu a nezapomeňte je doladit páskem, který se postará o to, že zvýrazní váš pas. Svůj outfit okořeňte vhodnými šperky, které jsou třešničkou na dortu. O tom, jaké sukně se hodí k vaší postavě, jsme psali zde.

Postava malého vzrůstu

Co se týká postav, kde příroda šetřila na centimetrech do výšky, tak tam úplně vyřaďte takové modely šatů, které mají střední či maxi délku, podobně to udělejte i u sukní. S takovou postavou potřebujete délku šatů nad kolena a pokud možno s projmutím těsně pod prsy. Díky tomu se postava opticky prodlouží a delší budou vypadat i nohy. Hodně pomáhají také svislé vzory, zejména proužky, ty jsou schopné přidat několik centimetrů.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve