Jaká sukně se hodí k vaší postavě

 Móda 
11. září 2017 19:35 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Podle tvaru postavy můžeme určit vhodný střih pro každou ženu. Shutterstock
Nosíte sukně? Jestli ne, proč? Nemůžete žádnou pěknou koupit, stydíte se za svoje nohy, jste stoprocentně kalhotové...nebo nevíte, která je ta pravá? 

Sukně na nás muži milují, ale asi z pohodlnosti je často rády vyměníme za kalhoty. A přitom nám tak sluší. Všem! Stačí si jen vybrat ten správný střih.

Sukně pro postavu ve tvaru hrušky

U postavy ve tvaru hrušky je nutné dát si pozor na optické potlačení problematických partií boků a stehen. Sukni proto volte ideálně v délce ke kolenům. Můžete také zkusit model s vyšším pasem, který zdůrazní váš štíhlejší trup. Ze střihů je pro vás nejvhodnější sukně do tvaru A, která se postupně rozšiřuje a šikovně tak zakryje větší boky. Vyhněte se barevným sukním, rozšiřujícím vodorovným pruhům a všem aplikacím, které na oblast boků přivedou nežádoucí pozornost. Pokud ale po zajímavější sukni toužíte, zkuste najít takovou, která má motiv pouze na spodním lemu, ale v oblasti boků a stehen je jednoduchá.

Sukně pro postavu ve tvaru jablka

Pro oválnou postavu jablka je sukně velice vhodná. Díky ní můžete dát naplno prostor svým hezkým nohám. Pokud patříte mezi štíhlejší jablíčka, zkuste klidně minisukni posazenou na bocích. Plnoštíhlým ženám zase bude sedět splývavá vzdušná sukně s délkou ke kolenům, v které můžete ukázat štíhlá lýtka, ale zakrýt problematické partie. Zkusit můžete také lehce se rozšiřující sukni, uvidíte, že vám hezky vytvaruje postavu. Pozor si ale dejte na sukně s vysokým pasem. Mohly by vám zbytečně přidat centimetry. Stejně tak se vyhněte nabíraným nebo balonovým sukním, které vás zbytečně rozšíří. 

Sukně pro postavu ve tvaru obdélníku

Vašim hlavním cílem by mělo být pomocí sukně vytvořit dojem jemnějších ženských křivek. Pokud jste štíhlejší, dojem pasu vám může pomoci vytvořit nabíraná pouzdrová sukně nebo něžná sukně s volánky. Plnoštíhlým obdélníkům bude sedět sukně, která se opticky rozšiřuje a vytváří tak dojem boků a ženských tvarů. Slušet vám bude ale také zvlněný lem sukně nebo mírně asymetrický střih. Vyvarujte se pytlovitých střihů sukní, které vám vytvoří neforemnou postavu.

Sukně pro plné křivky

Takový typ postavy by měl přesně definovat svůj pas, díky čemuž krásně prodlouží a zdůrazní sexy křivky. Ženy obdařené plnými křivkami by měly sázet na pouzdrové sukně z lehkých materiálů – takové, které jen jemně obepínají tělo. A v případě, že byste se bály výsledného efektu, doporučujeme stahovací prádlo. Na co si dát pozor?Na příliš upnuté materiály, které by zbytečně deformovaly vaši postavu.

Sukně pro malé postava

Ženy malého vzrůstu by se měly vždy snažit vytvořit iluzi, že jsou o maličko vyšší. K tomu skvěle poslouží úzké a zeštíhlující střihy. Sukně, které u takové postavy fungují, jsou mini nebo úzké a vypasované v midi délce se zvýšeným pasem. A co by vám mohlo uškodit?Příliš velký objem nebo maxi sukně. Malé postavy zbytečně „uzemňují".

Sukně pro postavu ve tvaru přesýpacích hodin

Ženy s postavou ve tvaru přesýpacích hodin se vyznačují vyváženými proporcemi, které lze sukní velmi pěkně podtrhnout. Můžete si dovolit sukni s přepásáním v pase a slušet vám bude mini i pouzdrová. Nevyhýbejte se ani romantickým střihům a dobře vám může padnout i asymetrie. Plnoštíhlým ženám ve tvaru přesýpacích hodin budou sedět dlouhé užší sukně v délce ke kotníkům.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve