Existují střihy vlasů, které vám opticky uberou pár let. Navíc se skvěle hodí na léto

 Krása 
23. července 2020 09:31 / Marie Popelková
  7
📷
6 fotografií v galerii
Krátké vlasy mohou mít mnoho podob Depositphotos
Dlouhé vlasy vypadají svůdně, ale v létě moc praktické nejsou. Z toho důvodu mnoho žen přistupuje ke změně a vlasy na léto zkracují. Poradíme, které účesy vás omladí.

Každý zkušený kadeřník vám potvrdí, že kratší účesy vám dokáží opticky ubrat i 10 let. Navíc účesy s krátkými či polodlouhými vlasy jsou trendy a rok od roku se těší větší oblibě. V módě jsou i kadeře, ale po 35. roce věku by ženy měly sáhnout po kratších sestřizích, které působí svěže a zjemní kontury obličeje. Opatrnější buďte jen v případě, že máte kulatý obličej, tomu příliš krátké sestřihy moc nesluší. Které střihy letos frčí?

Lob

Pokud se bojíte razantního stříhání, jděte zlatou střední cestou a zvolte střih zvaný lob. Název je odvozen z anglického „long bob“, tedy dlouhý bob. Vypadá velmi žensky a elegantně. Tento účes má dar zeštíhlit obličej, skvěle se hodí na všechny typy vlasů od hustých kudrlinek až po jemné bez objemu. A největší výhodou lobu je, že sedne každému typu obličeje. Lob můžete nosit v rovné i zvlněné variantě, pokud máte hodně jemné vlasy, volte raději zvlněnou verzi.

Bob

Moderní mikádo neboli bob je na výsluní již několik let, kadeřníci jen čas od času přicházejí s drobnými inovacemi. Trendy je nyní bob střapatý nebo vrstvený. Hodí se zejména k hustým vlasům, špatně však nevypadá ani na těch jemných.

Bob s delšími prameny vepředu je způsob, jak tuto klasiku oživit a dodat jí originální, ale zároveň velmi elegantní vzhled. Delší prameny vepředu způsobí, že budete vypadat mladší a vitálnější. Pohrát si můžete i s barvami, velice zajímavě například působí bob v barevném provedení ombré, sombre, balayage nebo flamboyage.

Vrstvený účes střední délky

Některé ženy se v krátkých vlasech necítí příliš dobře, zároveň však nemají pocit, že by k nim seděly vlasy příliš dlouhé. Ideálním řešením je proto polodlouhý účes. Vrstvení navíc vaše vlasy, ale i váš obličej omladí. Tento účes si oblíbilo hodně celebritt, nejvíce jej ale zřejmě proslavila herečka Jennifer Aniston, která jej nosila po dlouhou dobu coby Rachel ve známém seriálu Přátelé.

Klučičí look

Pokud máte jemné vlasy, je pro vás krátký sestřih, takzvaný garcon, praktickým a elegantním řešením. V precizně sestříhaném chlapeckém účesu, který orámuje tvář, skvěle vyniknou jemné rysy. Garson ztělesňuje dokonalý styl, výjimečnou eleganci a sofistikovanost francouzského šarmu. Tento střih obzvláště sedí ženám s oválným nebo trojúhelníkovým tvarem obličeje. O tom, jak se nalíčit po čtyřicítce, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve