Vlasy v létě hodně trpí, vysušují se a začnou se lámat. Dopřejte jim speciální péči

 Krása 
13. července 2020 14:31 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlasy v létě procházejí zatěžkávací zkouškou  Depositphotos
Na léto se většina lidí těší. Sluneční paprsky dokáží vykouzlit lepší náladu. Odpočinek u vody je k nezaplacení. Letní počasí však nedělá dobře vlasům. Vlivem vysokých teplot, slunečního záření a chlorované či mořské vody vlasy trpí. Ztratí rychle lesk, vysuší se a začnou se lámat. Postarejte se dobře o své vlasy, aby léto přežily bez újmy.

Během léta si lidé zvykli chránit proti slunečnímu záření pokožku. Málokoho však napadne věnovat zvýšenou pozornost i svým vlasům. Během letních dní se z nich vytrácí vitalita. Pokud se o ně nyní dobře nepostaráte, budete muset svoji chybu napravovat ještě dlouho.

Neničte si vlasy gumičkami

V prvé řadě byste neměli neustále nosit vlasy v culíku či copu. Není to zdravé v žádném ročním období, ale v létě obzvlášť. Když jsou neustále stažené, snadněji se vlivem slunečních paprsků vysuší a potrhají. Nechte si vlasy rozpuštěné, nebo zvolte ležérnější drdol, který je nebude tolik stahovat. Nechte své kadeře volně dýchat.

Nemyjte si vlasy často

Nemyjte si vlasy každý den. Tím si je můžete snadno zničit. Vlasy si automaticky tvoří ochranné tukové vrstvy, což poznáte tak, že se vám začnou trochu mastit. Čím častěji si své kadeře budete mýt, tím více se vám budou mastit. Odstraníte z nich ochrannou vrstvu a vlasy se před sluncem nebudou mít, jak se chránit.

Používejte vlasové přípravky s UV filtry

Dlouhodobé působení slunečních paprsků vlasy ničí. Můžete je ochránit tak, že si pořídíte speciální hydratační šampon a kondicionér s UV filtry. Musíte je umět správně aplikovat, abyste využili jejich efektivitu.

Když si umyjete šamponem vlasy, ze kterých ještě kape voda, kondicionér nebude mít velký efekt. Nejdříve si z vlasů jemně vymačkejte vodu, aby z nich už žádná nekapala a následně použijte kondicionér. Touto fintou zvýšíte účinnost všech kondicionérů. V létě však potřebujete, aby vás ochránily nejvíce.

Pořiďte si vlasové oleje

Ochránit vlasy před slunečním zářením můžete pomocí vlasových olejů. Měly by obsahovat zejména kolagen a kreatin. Díky tomu budou lesklejší a pevnější. S dávkováním byste to však neměli přehánět. Raději si na vlasy naneste menší množství.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve