Využijte sílu obyčejného mléka v kosmetice. Připravte si z něj lázeň nebo masku

 Krása 
28. července 2020 10:00 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Omlazující účinky mléka znali už staří Egypťané Depositphotos
Mléko je skvělé nejenom k vnitřnímu využití, ale také z vnějšku. Dokáže vyhladit a zpomalit stárnutí. Pokud jste ještě nepoznali jeho sílu v kosmetice, je nejvyšší čas vám jeho účinky představit.

Mléko se od nepaměti používalo jako součást kosmetických rituálů. Už i Kleopatra si dopřávala koupel v oslím mléce. Věděla, že po něm bude její pleť hladká, vláčná a skvěle vyživená. V té době ještě nemohla vědět, že za krásu její pleti mohou vitamin B, proteiny, minerály a další látky, které mléko obsahuje. Mléčný tuk zase uklidňuje pokožku a promašťuje ji. Co ještě dalšího umí? 

První pomoc po slunění 

Mléko je skvělý lék, který pomáhá jako první pomoc na spáleniny od sluníčka. Navíc v lednici jej má v tu chvíli prakticky každý. Dobře vychlazené mléko nalijte do misky, namočte do něj hadřík a přikládejte na postižené místo. Spáleniny pomáhá nejenom uklidňovat, ale také hojit.

Mléčná koupel 

Pokud chcete mít také vláčnou a hebkou pokožku jako Kleopatra, dopřejte si mléčnou koupel. Do napuštěné vany nalijte litr mléka, smetany či rozpusťte sušenou syrovátku a přidejte hrneček medu. V této směsi relaxujte 15–20 minut. Poté pokožku jemně osušte. Tělové mléko či krém už nebude vůbec potřeba.

Hydratační maska

Z mléka si můžete připravit nejenom skvělou koupel, ale také výživnou pleťovou masku. Stačí smíchat mléko, med a olivový olej. Mléko můžete nahradit syrovátkou a místo oleje dát rozmačkané avokádo či banán. Tuto směs naneste na suchou a čistou pleť a nechejte působit deset až dvacet minut a důkladně smyjte vodou.

Pečuje o chodidla 

Máte na patách tvrdou kůži nebo vám praskají? Důvody, proč se tomu tak může dít, jsme psali zde. Popraskané kůže se můžete zbavit pomocí mléčné lázně. Připravte si lavor a nalijte do něj teplé mléko. Chodidla do této lázně ponořte na 5 až 10 minut. Po uplynutí této doby přidejte jedlou sodu a koupejte nohy dalších deset minut. Poté nohy umyjte, osušte a naneste pečující krém. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47