K vyčištění ucpaných pórů a rozjasnění pleti vám postačí jedna úplně obyčejná věc

 Krása 
08. září 2020 08:37 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
S ucpanými póry bojuje každá žena  Depositphotos
Ženy utrácejí za kosmetiku hodně peněz, ale v některých případech to není nutné. Pokud nemáte problematickou pleť a trápí vás pouze rozšířené póry, vystačíte si s jednou vychytávkou. Namísto čisticího gelu a peelingu si nanášejte na obličej perlivou vodu. Jak je možné, že vám vyčistí pleť?

Časté pití bublinkové vody není pro organismus příliš zdravé. Pleti však prospěje a rozhodně za ni nezaplatíte tolik jako za běžnou kosmetiku. Trend čištění pleti sycenou vodou vznikl v Japonsku. Postupně bublinkovou vodu začaly používat ženy v Koreji, Americe a nakonec i v Evropě. Perlivá voda vám kromě čištění pórů i rozjasní a osvěží pleť.

Jak perlivá voda čistí pleť?

Málokoho by napadlo, že perlivá voda dokáže účinně vyčistit pleť. Díky ní se vám sníží výskyt akné, které vzniká z ucpaných pórů. Odstraní také odumřelou kůži, rozzáří pleť a sjednotí její tón. Vaše pokožka bude vypadat zdravě a svěží. Unavený vzhled bude pryč. Dokonce vám může lépe vyniknout opálení. Důvod všech těchto účinků je poměrně jasný. Bublinky totiž fungují jako malé kartáčky. Při dotyku s pletí ji čistí.

Oxid uhličitý obsažený v sycené vodě vám rozproudí krev a okysličí pleť. Díky tomu se rozzáří. Perlivá voda působí na nečistoty usazené v pórech a dokáže proniknout do pokožky hlouběji, aniž by ji poškodila. Sycená voda se chová k pleti mnohem šetrněji než klasická kohoutková. Hodnota pH perlivé vody se totiž pohybuje okolo 5,5, zatímco neperlivá má pH 7.

Pro jaké typy pleti je perlivá voda vhodná?

Perlivou vodou si mohou čistit pleť všechny ženy bez ohledu na typ pleti. Neměla by vaši pokožku nijak podráždit či vyvolat alergie. Na první výsledky se můžete těšit zhruba tři až čtyři týdny po pravidelném používání.

Jak perlivou vodu používat?

Naplňte si větší misku perlivou vodou a namočte do ní obličej. Snažte se zadržet dech alespoň na dvacet vteřin, aby se pleť dostatečně vyčistila. Nakonec se pouze osušte. Tento proces provádějte zhruba dvakrát až třikrát týdně ideálně ráno.

Pokud máte citlivější pleť, sycenou vodu můžete zředit v poměru jedna ku jedné. Veškerou kosmetiku, kterou si na pleť nanesete, oplachujte perlivou vodou. Bublinková voda pleť nehydratuje, takže si po jejím použití naneste na pleť krém. Dále čtěte: Med je v kosmetice považovaný za malý zázrak. Vyrobte si z něj masku či peeling.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve