Med je v kosmetice považován za malý zázrak. Zkuste masku z medu a kurkumy nebo medový peeling

 Krása 
01. září 2020 14:45 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Med změkčuje a zjemňuje pokožku  Depositphotos
Med používají lidé nejvíce do čaje či k dochucování jídel. Někteří ho jedí i samotný. Není divu. Má totiž skvělé zdravotní účinky a sladkou chuť. Blahodárně však nepůsobí pouze na lidský organismus, ale také na pleť. Med můžete používat namísto běžné kosmetiky.

Trápí vás rozšířené póry, akné či vysušená pokožka, ale běžné kosmetické přípravky vás zklamaly? V tom případě pro vás máme řešení. Udělejte si peeling či masku z medu. Vše bude přírodní, pokud si pořídíte stoprocentní med přímo od včelaře. Pokud máte už zcukernatělý med, nechte ho rozpustit.

Peeling

Med má antibakteriální účinky, díky kterým můžete předejít tvorbě a množení bakterií. Obsahuje enzymy, které vyčistí a projasní pleť. Vytvořit si medový peeling je velmi snadné. Do malé misky dejte dvě čajové lžičky medu. Přisypejte k němu špetku skořice. Ingredience smíchejte.

Následně si med natřete na obličej a nechte účinkovat pět až deset minut. Nakonec si obličej opláchněte vlažnou vodou. Lepšího efektu dosáhnete, když budete tento peeling používat zhruba dvakrát až třikrát týdně.

Maska s kokosovým olejem

Z medu si můžete vytvořit masku, která vám vyčistí ucpané póry. Sladký pokrm pleť přirozeně zvlhčuje, zjemňuje a hydratuje. Nachystejte si malou misku. Přidejte do ní tři čajové lžičky medu a jednu lžíci kokosového oleje. Ingredience důkladně promíchejte.

Naneste si na obličej větší vrstvu medu, aby vám tam vydržel déle. Med vám totiž po chvíli po tváři začne stékat. Zkuste ho tam udržet alespoň deset až patnáct minut. Maska z medu zároveň funguje i jako hydratační krém.

Rozjasněnou čistou pleť zajistí med a kurkuma

Právě antioxidanty a protizánětlivé složky obsažené v kurkumě dokáží vaši pleť krásně rozzářit. Kurkuma dokáže také léčit poškozenou pleť od akné. Zmírňuje totiž zánětlivost.

Postačí vám pouze kurkuma a med. Jednoduše ingredience smíchejte dohromady, naneste na pleť a nechte působit 15 minut. Po uplynutí doby smyjte masku vlažnou vodou.

Tuto proceduru opakujte jednou až dvakrát týdně a zanedlouho uvidíte na své pleti první výsledky.

Olej do koupele

Hýčkat byste si měli celé tělo. Póry nenajdete pouze na obličeji, ale na celém těle. Vyčistěte pokožku od odumřelých buněk a dalších nečistot. Proto použijte med na celé tělo. Potírat se s ním, by bylo nepraktické, ale můžete si z něj vytvořit olej do koupele. Med hydratuje pokožku a chrání ji před opotřebením.

Čtyři polévkové lžíce smíchejte s dvěma horkými lžícemi vody. Po promíchání vše vlijte do koupele. Ponořte své tělo do vody alespoň na třicet minut. Medovou koupel opakujte alespoň jednou týdně a vaše pokožka se zjemní. Kromě toho budete mít i měkčí ztvrdlé paty. Příznivé účinky na pleť má i levandule.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008