Trápí vás dvojitá brada? Zkuste cviky, díky kterým se jí zbavíte

 Krása 
28. září 2018 09:40 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Povislá kůže pod bradou netrápí jenom obézní Depositpohotos
Dvojitá brada netěší nikoho. Nicméně to, že se objeví, nemusí být vůbec způsobeno nadváhou. Chcete vědět, co za tím tedy stojí?

Ten povislý kousek kůže, který se objeví pod bradou, je asi noční můra každé ženy. Ale tato kosmetická vada trápí nejednoho muže. Řešení, jak ji odstranit, bývá obvykle razantní. A to pomocí plastického chirurga. Nicméně, proti vzniku dvojité brady se dá ještě bojovat.

Ach ty geny

Ano, je pravda, že dvojitou bradou nejčastěji trpí lidé s nadváhou, kdy se tuk ukládá do podkoží brady. Nicméně povislý kousek kůže se objevuje i u hubených lidí. Za tím může být jednat věk, kdy v kůži dochází k úbytku kolagenu, a tedy poklesu kůže, a svým způsobem má na to vliv i genetika. Ale příčinou může být ještě zcela něco jiného.

Špatný postoj

Dvojitá brada může v některých případech vzniknout kvůli špatnému držení těla. Pokud je tato vada dlouhodobá, stává se, že to oslabí svaly kolem krku a brady, ty jednoduše povolí a druhá brada je na světě.

Jednoduchá cvičení

Existuje mnoho cvičení, která by měla dvojí bradu odstranit, zejména tím, že pomáhají oblast kolem krku zpevnit. Jednoduché cviky zaberou jen pár minut a můžete je provádět klidně v práci, zatímco se vaříte kávu. Všechny jsou také součástí protivráskové obličejové gymnastiky, o které jsme více psali zde.

Polibte nebe

Posaďte nebo se postavte rovně, mírně zakloňte hlavu tak, abyste cítili tah pod bradou. Pak našpulte rty jako při polibku a v této poloze zůstaňte 10 vteřin. Pak povolte a 10x za sebou.

Lví póza

Sedněte si pohodlně a narovnejte se v zádech a během výdechu se snažte co nejvíce vypláznout jazyk. Opakujte 10x za sebou nejméně dvakrát za den.

Britský buldoček

V sedě ale i ve stoje jemně vysuňte bradu a spodní ret přeložte přes ret vrchní, tak abyste cítila tah v čelisti. Takto budete skutečně chvíli vypadat jako buldoček. Vydržte 5-10 vteřin. Opakujte 10x za sebou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47