Potřebujete se zbavit nadváhy? Stačí lžička tohoto elixíru a pneumatika je pryč
Léto je pryč a přichází období, během kterého se tělo připravuje na zimu a my častěji nabíráme nechtěné kilogramy.
Pokud nechcete mít v pase pneumatiku, vyzkoušejte do svých jídel přidávat koření, o kterém vědci zjistili, že má působivé účinky na eliminaci tělesného tuku a tedy nadváhu.
Koření s dlouholetou historií
Koření, o kterém je řeč, se najde v každé domácnosti. Má pronikavou chuť a nejčastěji se používá jako přísada do polévek. Kdysi bylo používané i pro mumifikaci faraonů, dnes dokáže spálit nadbytečná kila. Dlouhodobým výzkumem bylo totiž prokázáno, že toto prastaré koření pozitivně ovlivňuje hladinu tuku v krvi. Stačí ho pravidelně přidávat do jídla a můžete sledovat, jak se ručička na váze postupně posouvá směrem dolů.
Koření plné pozitivních účinků
Přemýšlíte o jakém koření je řeč? Možná tipujete chilli koření, u kterého byl rovněž prokázán hubnoucí efekt, ale v tomto případě ho nemáme na mysli. Dnes jsme si vzali na paškál kmín. Více si o účincích kmínu dočtete v jiném článku.
Co obsahuje kmín a jak na tělo působí?
- Kmín významně snižuje hladinu krevních lipidů, čímž přispívá ke snížení tělesného tuku.
- Obsahuje množství minerálů, které mají protizánětlivé a antimikrobiální účinky, čímž příznivě působí na imunitní systém.
- Pomáhá zlepšovat paměť.
- Prospívá trávicímu traktu, neboť pomáhá uvolňovat nahromaděné plyny a tím zmírňovat nadýmání.
- Výzkumy prokázaly vliv kmínu na hubnutí organismu.
Jak nejlépe kmín konzumovat?
- Můžete ho přidávat do polévek či do masa.
- Hodí se k pečeným, ale i vařeným bramborám.
- Hodí se do marinády či dresinků a salátů.
- Přidejte ho do jogurtu.
- Udělejte si kmínový čaj. Je to elixír, který významně podporuje hubnutí. Postup je stejný jako u čajů z jiných bylin. Vypít by jste měli alespoň dva šálky denně.
Černý kmín
Příbuzný černý kmín patří k nejstarším kořením na území Evropy. Málokdo ví, že i ten má pozitivní léčebné účinky. Působí protizánětlivě a antioxidačně a je také výborným stimulantem. Více se dočtete zde.