Parfémovým vrstvením si snadno vytvoříte svoji originální vůni. Poradíme, jaké vůně jdou dobře dohromady

 Krása 
17. října 2020 17:40 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vytvořte si snadno vlastní originální vůni Pixabay
Míchání vůní, vrstvení parfémů, koktejl vůní. Ať už to nazýváme jakkoli, umění míchat dvě nebo více vůní dohromady je ostře sledovanou technikou, kterou ženy používají už věky.

Nejste si jisté, kde začít? Odbornice na parfémy poradí, jak vytvořit skutečně jedinečnou vůni. Protože i když je výběr parfémů veliký, to jediné, co nechce žádná žena, je, aby tu její vůni měla nějaká jiná.

Jaké jsou výhody vrstvení parfémů

"Vlastní vůně zachycuje osobnost jednotlivce," říká Laurice Rahme. "Vrstvení parfémů navíc umožňuje získat vlastní vůni kdykoli a podle nálady." Jinými slovy, získáte svobodu a vlastní vůni, která odráží vaši osobnost nebo náladu.


Jak se vrství parfémy

Vrstvená vůně nemusí nutně znamenat nastříkat dva parfémy přímo na sebe. Celý proces může začít už tím, že si po sprchování natřete parfémovaným tělovým mlékem. Nebo si můžete jednu vůni nastříkat na zápěstí a druhou na krk. Hrát si zkrátka můžete s různými kombinacemi a nebojte se experimentovat. Obecným pravidlem by mělo být nejprve nastříkat těžší vůně, aby nepřebily své lehčí protějšky.

Jaké vůně jdou dobře dohromady

Abyste pochopily, jak nejlépe kombinovat své vůně, musíte nejprve porozumět různým vrstvám jednotlivých vůní. "Vrchní tón je to, co cítíte hned, když parfém nastříkáte," říká Rahme. "Střední tón je srdcem vůně a je obvykle teplejší a měkčí. A konečně, spodní tón je to, co se rozvoní až jako poslední a co s vámi zůstane dlouhé hodiny, tedy dlouho poté, co vrchní tóny vyprchají. “

Než začnete kombinovat své vůně, pamatujte na tyto důležité body. Pokud jste nikdy předtím vůně nevrstvily, zkuste do začátku kombinovat dvě vůně, které mají společný tón, například jasmín.

Pokud chcete více experimentovat, zkuste kombinovat dvě nebo více protichůdných vůní, například koření a vanilku. "Neexistuje žádné správně nebo špatně," říká Rahme. "Vytvoření parfému je součástí vědy, ale ve skutečnosti je to umění emocí a pocitů."

Jaké vůně byste neměly vrstvit

Rahme si myslí, že by si každý měl zvolit tolik vrstev a tolik technik, kolik považuje za vhodné, aby přesně vyjádřil svou vizi. Pokud ale chcete nějaký jasný příklad toho, co by se dělat nemělo, pak nekombinujte příliš silné a opojné vůně. Při společném použití by nejspíš byly doslova dusivé. Dále čtěte: Dermatolog Madonny popsal šest chyb, kvůli kterým mnoho žen vypadá o sedm let starší.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum