Houby reishi jsou velkým bojovníkem proti stárnutí

 Krása 
15. října 2020 11:14 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Houby reishi jsou nejen zdravé, ale také zpomalují stárnutí Depositphotos
Houby reishi, které jsou chváleny jako oblíbené ajurvédy, se ukázaly být více než jen kulinářským zázrakem. V posledních letech jsou stále častěji používány jako silné bojovnice proti stárnutí.

Kromě toho, že nám tyto houby pomohou zbrzdit přirozený proces stárnutí, jsou také velmi zdravé. Jsou plné beta-glukanů, což znamená, že mají protizánětlivé vlastnosti.
Bylo také zjištěno, že zlepšují cholesterol a pomáhají s nízkou hladinou energie. Nás ale zajímá, co reishi udělají s naší pletí.

Co jsou houby reishi

Houby reishi, známé jako "houba nesmrtelnosti“, se po staletí v Asii používají k léčbě infekcí a boji proti rakovině (pokud se používají se standardní léčbou rakoviny). Jsou hluboce hydratační, jejich adaptogeny jsou bohaté na antioxidanty (látky, které pomáhají tělu vyrovnat se se stresem a únavou) a obsahují také látky podporující imunitu. Pro zdraví organismu mohou být konzumovány vcelku nebo v extraktu nebo v práškové formě. Pokud jde o péči o pleť, lze je najít v několika typech produktů, včetně sér, hydratačních přípravků a masek.

Výhody hub reishi pro pokožku

Houby Reishi oplývají výhodami péče o pleť od snižování zarudnutí až po minimalizaci  jemných linií a vrásek.

"Houby reishi udržují hladinu dvou nejsilnějších antioxidantů v kůži, jmenovitě ergothioneinu a sníženého glutathionu,“ říká dermatoložka Jeannette Graf. "Zabraňují předčasnému stárnutí a tvorbě volných radikálů a také zvyšují ochranu před sluncem.“
Rovněž zmírňují zarudnutí a podráždění. Graf poznamenává, že zánět je jedním z projevů stárnutí pokožky a že "imunitní podpora adaptogenních vlastností hub reishi má za následek zklidněnou pokožku a menší zarudnutí.“

Houby reishi rovněž hluboce hydratují. "Polysacharidy v houbě reishi poskytují zvlhčující a hluboce hydratační účinky,“ říká Graf. Mohou také snížit jemné linie a vrásky, stejně jako opravit a posílit ceramidy v pokožce. Ve ve formě extraktu houby reishi rovněž inhibují melanin produkující enzym tyrosinázu a jsou užitečné při snižování pigmentace a nechtěného zabarvení pokožky.

Jak houby reishi používat v péči o pleť

Graf říká, že produkty reishi jsou "bezpečné a velmi prospěšné pro pokožku a aplikace dvakrát denně je užitečná“. Pokud je používáte ve formě krému, měl by být aplikován po séru. Pokud se používá ve formě séra, měl by být aplikován bezprostředně po čištění a před krémem na obličej.

Při konzumaci Graf doporučuje produkty se 100 % skutečné houby ve formě extraktu nebo prášku či tablet. Pokud jde o dávkování, liší se podle zvolené formy hub. "Na rozdíl od konzumace syrových hub se dávka liší podle produktu, takže je důležité věnovat pozornost doporučením výrobce,“ říká Graf. Konzumace čerstvých hub je samozřejmě tou lepší variantou. Dále čtěte: Jak zatočit s vráskami na čele, když se chcete vyhnout botoxu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod