Zhubněte a zbavte se celulitidy pomocí suchého kartáčování

 Krása 
25. srpna 2020 11:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stačí pár minut denně a výsledky budou viditelné Depositphotos
Stačí pár minut denně a nejen, že se vám ztratí celulitida, ale zároveň také zhubnete. Řeč je o suchém kartáčování.

Tuto proceduru už si oblíbily také světové celebrity. Přitom nejde o žádnou novinku. Suché kartáčování provozovali už ve starověkém Řecku. Podle všeho jej používali atleti, aby tak ulevili svým svalům po fyzické námaze. Dnes se k této metodě navrací celá řada lidí, a to především z důvodu hubnutí a zmizíkování celulitidy. 

Spousta benefitů

Metoda suchého kartáčování je jednoduchá, ale její účinky pro tělo i pleť jsou maximálně přínosné. 

Pravidelným kartáčováním docílíte:

  • lepšího prokrvení kůže
  • zamezení zadržování vody
  • posílení imunitního systému
  • zjemnění a vyhlazení pokožky
  • rozproudění lymfy
  • odstranění odumřelých kožních buněk
  • otevření pórů
  • relaxace

Stačí jen kartáč

Obrovskou výhodou suchého kartáčování je fakt, že potřebujete pouze kvalitní kartáč. Žádné jiné další přípravky. V obchodě se podívejte po takovém, který má přírodní a ne příliš tvrdé štětiny, hodí se i delší rukojeť, abyste dosáhla i na zadní partie. Komu kartáč nevyhovuje, může používat masážní sisalovou rukavici. Cena za základní kartáč se pohybuje kolem dvou set korun. Pokud chcete něco lepšího, můžete sáhnout třeba po kartáči z koňských žíní, které jsou pevnější, elastičtější a slibují i větší životnost.

Chce to pravidelnost

Pokud chcete docílit opravdu viditelných výsledků, je dobré se kartáčovat nejlépe každý den, nebo alespoň obden. A jak na to? Všechny tahy provádějte směrem k srdci. Kartáčem krouživými pohyby jeďte od kotníku až k rameni a dekoltu, pak to samé proveďte na druhé straně těla. Zpočátku pokožku příliš nedřete, dokud nebude kůže zvyklá. Mohlo by to způsobit podráždění. Po skončení masáže se osprchujte a hned na tělo naneste výživný krém nebo tělové mléko, které si můžete vyrobit i doma. Postup výroby jsme psali zde

Výsledky už za dva týdny

Pokud budete masáž provádět opravdu poctivě a pravidelně, pak byste již po dvou týdnech měli zpozorovat zlepšení celulitidy. Během procesu totiž dochází k podpoře cirkulace krve, což má pozitivní dopad v mnoha ohledech. Je to prevence otoků, křečových žil a mimo to také celulitidy.

Nezapomeňte na očistu

A ještě rada na závěr. Aby vám kartáč dobře a dlouho sloužil, dopřejte i jemu potřebnou péči. Zhruba každých 14 dní jej vyčistěte jemným šamponem nebo ho namočte do vody s pár kapkami oleje tea tree. Sušte ho položený štětinami dolů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod