Skutečné důvody, proč ztrácíme řasy a obočí

 Krása 
08. srpna 2020 11:09 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Za vypadáváním řas a obočí stojí několik faktorů Depositphotos
Pokud ztrácíte řasy nebo obočí, nepropadejte panice. Je to pravděpodobně dočasný problém a naštěstí to lze léčit. Ale proč se tak děje?

Za vypadáváním obočí a řas stojí hned několik faktorů. Některé důvody si možná nebudete chtít úplně přiznat, ale je to tak.

Stres

Se stresem je spojeno několik typů vypadávání vlasů, které způsobují změny vašeho metabolismu a hladiny kortizolu v těle. V důsledku stresu se stává, že vlasové folikuly, tedy i ty, které tvoří řasy a obočí, přestanou produkovat nové vlasové prameny. Je to obvykle vedlejší účinek léků, hormonálního posunu nebo nedostatku výživy.

Další příčina související se stresem? Pokud vám padají vlasy z hlavy, řasy nebo obočí, když jste nervózní, mohli byste se potýkat s jistou formou Trichotillomanie. Mezi její nejzávažnější projevy patří i to, že postižení si ve stresu sami řasy, vlasy či obočí vytrhávají.

Proto je potřeba tyto projevy nepodceňovat. Jakmile vnímáte, že máte tyto problémy kvůli stresu, rozhodně nic nepodceňujte a poraďte se s lékařem.

Příliš mnoho epilace

Když zkrátka epilujete přliš, můžete vytáhnout chloupky v obočí u kořene, což nakonec způsobí, že následně rostou pomaleji. A co hůř, dorostou jen několikrát a nakonec už nenarostou. Pak vám zbyde jen úzký a nevzhledný proužek obočí, který budete už napořád muset uměle doplňovat.

Navíc dermatologové varují, že v takovém případě není dobré používat ani růstová séra. Na trhu totiž neexistují žádné produkty, které by něco takového dokázaly, a to platí jak pro vlasy, tak pro obočí i řasy. Nejlepší lék? Přestaňte si škubat obočí po dobu alespoň šesti měsíců a nechte své obočí přirozeně zregenerovat.

Ucpané folikuly

Po několika letech si dermatologové konečně všimli, že na trhu je stále více produktů na obličej, jako jsou oleje, séra, zvlhčovače a krémy na opalování. Jediný problém? Tyto produkty ucpávají čelo a folikuly řas i obočí. Zamezte tomu, aby se vaše obličejové produkty dostaly na obočí nebo kolem vašeho obočí. Tyto produkty prosakují do folikul, blokují růst a způsobují ztrácení chloupků v obočí i řas.

Změny vašeho metabolismu nebo hormonů

Štítná žláza reguluje téměř každou část našeho těla. Nedostatečná nebo nadměrně aktivní štítná žláza mohou způsobit metabolickou nerovnováhu, která narušuje vaši schopnost růstu vlasů a chloupků. Pokud máte ještě jiné příznaky poruchy štítné žlázy,  jako jsou změny ve vaší hmotnosti, srdeční frekvenci a další, rozhodně spěchejte k lékaři. Dále čtěte: Okysličující make-up omlazuje pokožku a také skvěle kryje.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum