Suchá nebo mokrá aneb jak si vybrat vhodnou pleťovou masku

 Krása 
31. července 2020 10:29 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak se vyznat v pleťových maskách? Depositphotos
Pleťové masky jsou už dlouho v centru pozornosti při péči o pleť. V současné době je jich na trhu celá řada. Jak se v nich vyznat a které jsou lepší?

Chcete řešit jemné linie a vrásky? Použijte pleťovou masku. Potřebujete uklidnit zarudnutí a další podráždění pleti? Použijte pleťovou masku. Ty jsou totiž navrženy tak, aby poskytovaly pohodlí při ošetření pleti prakticky při jakékoliv příležitosti.

V závislosti na tom, z čeho je maska vyrobena, se prospěšné látky z masky dostávají do pokožky pomocí vašeho vlastního tělesného tepla. Většinou jsou masky navrženy tak, aby vyživovaly pokožku hydratačními a protistárnoucími látkami a jejich použití bylo jednoduché.

Jakou masku ale použít, když některé jsou namočeny do séra, zatímco jiné jsou "naplněny" gelem? Obě verze se příjemně přilepí na vaši pokožku, ale která je účinnější? Pro odpověď jsme šli rovnou k odborníkům.

Mokrá vs. suchá

Dermatoložka Ellen Marmur věří, že látky včetně glycerinu, kyseliny hyaluronové, aloe, niacinamidu a extraktu zeleného čaje, které pomáhají zvyšovat vlhkost a uklidňovat pokožku, se lépe vstřebávají do pokožky tzv. mokrými maskami. "Lidé s dehydratovanou pokožkou možná zjistí, že suché masky postrádají potřebnou hydrataci. Lidé s citlivou pokožkou by také měli být opatrní, protože některé suché masky mohou způsobit zarudnutí a podráždění,“ dodává dermatolog Howard Sobel.

To platí i pro případ, kdy si na obličeji necháte tzv. suchou masku déle, než je stanovená doba. Pokožka může reagovat negativně a použití masky vyvolá dráždivou reakci.

Mokrá maska

Pokud bojujete se suchou pokožkou, určitě užívejte mokré masky, tedy ty, které jsou namočené do séra. Jejich výběr je opravdu veliký. Obecně dermatologové doporučují ty masky, které samozřejmě obsahují kyselinu hyaluronovou, ale také kofein či zelený čaj. Ty jsou nejlepší pro unavenou pleť.

Suchá maska

Vyzkoušejte především ty s máslem z bambuckého a mangového semene v kombinaci s olivovým olejem a niacinamidem. Ty opravdu pleť velmi dobře vyživují a hydratují. Dobré jsou také masky s vysokým obsahem vitaminu C, který vaši pleť rozjasní. Suché masky obvykle obsahují právě velké dávky vitaminů.

Kterou z masek zvolit, se ale musíte rozhodnout sami. U mokrých masek pravděpodobně budete chvíli zápasit s jejich nasazením, přičemž vám zcela jistě odteče určitá část séra z balení, jsou ale velmi výživné a skvěle hydratují.

Suché masky jsou praktičtější při jejich aplikaci, musíte ale nejprve vyzkoušet, zda jsou pro vaši pleť vhodné. Pokud ano, určitě nebudete zklamaní. Dále čtěte: Revoluční práškový krém proti slunci je skvělou pohotovostní ochranou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008