Okysličující make-up omlazuje pokožku a také skvěle kryje

 Krása 
01. srpna 2020 10:06 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Okysličovací make-up je novou péčí o pleť Depositphotos
Péče o pleť je v posledních letech velkým tématem. Téměř každá žena má svůj zaručený recept, který jí pomáhá zastavit stárnutí pleti. A i kosmetické firmy stále přicházejí s novými produkty. Mezi ně patří i okysličující make-up.

Ale stojí to vůbec za to? Proto je nejlepší se zeptat přímo odborníků z řad vizážistů a dermatologů. Ti shodně tvrdí, že opravdu ano.

Co je to okysličovací make-up?

Okysličovací make-up dělá to, co jeho název napovídá, tedy povzbuzuje příjem kyslíku do kožních buněk, který podporuje produkci kolagenových buněk a růst pojivové tkáně. A navíc může dokonce chránit pokožku před infekcí a minimalizovat dobu hojení. Tím pádem ho lze používat i po laserových ošetřeních a dalších kosmetických procedurách.

Jak to funguje?

Aby okysličovací make-up fungoval, musí být hluboce prodyšný a umožnit kyslíku ze vzduchu volně proudit na kůži, vysvětlují dermatologové. "Zůstává na dermis, což je jedna z vrstev kůže, místo toho, aby prosakovala do pórů jako většina tradičních základů, a vytváří tak druhou ochrannou vrstvu,“ říká dermatoložka Jennifer MacGregor. "Protože kůži je umožněno lépe dýchat, buněčná funkce prosperuje a kůže zůstává bezchybná. "Navíc některé formulace okysličovacích make-upů ještě zastavují další stresory na kůži, jako je třeba zánět,“ dodává MacGregor.

Proč přejít na okysličovací make-up

Použití okysličujícího make-upu udržuje pokožku v optimálním stavu, protože zvyšuje hladinu kyslíku a pomáhá procesu obnovy kožních buněk, a zvyšuje produkci kolagenu a růst tkání. Jde sice o make-up, ale je to také opravdová péče o pleť. Tento make-up také může pomoci snížit jemné linky, vrásky, akné a pigmentaci. A protože hydratuje, doplňuje a uzdravuje pokožku, tak také nevytváří na obličeji mapy a neusazuje se ve vráskách.

Jak tedy okysličovací make-up aplikovat?

Při nanášení okysličovacího make-upu dbejte na to, abyste ho ideálně aplikovaly na denním světle, nebo na dobře osvětleném místě. Make-up je totiž barevnější než běžné produkty, takže je potřeba dobře vidět, kolik ho na obličej nanášíte. Není ho totiž potřeba moc, neboť je odolný vůči vodě, takže vydrží opravdu celý den.

A jedna velmi důležitá věc. Přes okysličovací make-up už nepoužívejte suchý pudr. Tím byste totiž blahodárné účinky make-upu úplně zničily, protože pudr by zabránil procesu okysličování. Dále čtěte: Revoluční práškový krém proti slunci je skvělou pohotovostní ochranou

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47