Na co se zaměřit při výběru pánských hodinek?

 Komerční sdělení 
04. září 2020 10:05 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pánské hodinky jsou stylovým doplňkem, který nabízí řadu praktických funkcí a vychytávek heureka.cz
Mohlo by se zdát, že s příchodem chytrých mobilních telefonů náramkovým hodinkám odzvonil. Ve skutečnosti jsou pánské hodinky i dnes stylovým doplňkem, který nabízí řadu praktických funkcí a vychytávek. Jak si vybrat ideální pánské hodinky do práce, do společnosti nebo na sport?

Klasický, nebo moderní vzhled?

Jestliže patříte k milovníkům tradice, jsou pro vás jasnou volbou pánské hodinky s mechanickým strojkem, které je potřeba pravidelně natahovat. Oproti tomu modernější quartzové hodinky, byť si zachovávají klasický vzhled, napájí baterie a obejdou se bez seřizování. Nejmodernějším typem jsou digitální hodinky, které vyhovují především sportovcům a outdoorovým nadšencům.  

Dbejte na odolný materiál sklíčka

Pokud jde o životnost hodinek, zásadní je výběr materiálu krycího sklíčka. Právě na něm se podepíše zub času nejvíce – ať už jde o drobné oděrky, nebo popraskání z důvodu pádu na zem. Ruce pryč proto dejte od hodinek s plastovým sklíčkem, jehož životnost je skutečně minimální. Přednost dejte odolnému materiálu, ze kterého se vyrábí minerální nebo safírové sklíčko. 

Vodotěsné hodinky, se kterými se můžete potápět

S materiálem sklíčka souvisí i vodotěsnost hodinek, která bývá zpravidla nižší u zařízení s mechanickým strojkem. Pánské hodinky s označením 3 ATM/3 BAR jsou vhodné spíše pro běžné každodenní činnosti a odolají pouze náhodnému kontaktu s vodou (například dešti). Naopak s hodinkami s certifikací 10 ATM/10 BAR už si můžete jít bez obav zaplavat a hodinky s vodotěsnosti 20 ATM/20 BAR (a vyšší) si nemusíte sundávat ani při potápění.

Materiál řemínku vypovídá nejen o vašem vkusu 

Nejvíce variabilní část pánských hodinek představuje bezesporu jejich řemínek. Jeho materiál je třeba vybírat nejen s ohledem na váš vkus, ale také na případné alergie (například na hliník nebo ocel) a životní styl. Zatímco ke každodennímu nošení do společnosti například k pánské košili se hodí kožené a ocelové řemínky, sportovně založení muži ocení řemínek z plastu nebo silikonu.

Hodinky nabité funkcemi

Moderní pánské hodinky dnes v lecčems konkurují chytrým mobilním telefonům – nabízí velké množství nejrůznějších funkcí a v mnoha případech dokonce mobil zcela nahradí. Ke klasice dnes už patří informace o aktuálním datumu, kalendář nebo stopky. Nejvíce funkcemi se zpravidla pyšní sportovní či outdoorové hodinky, díky kterým můžete pohodlně sledovat své životní funkce, pohybovou aktivitu a vyhodnocovat svůj pokrok. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47