Nošení podprsenek škodí. Navíc způsobuje větší povadlost prsou

 Móda 
31. srpna 2020 08:06 / Eva Vogelová
  16
📷
6 fotografií v galerii
Nechte svá ňadra svobodně dýchat  Depositphotos
Mnoho žen dnes nedá bez podprsenky ani ránu. Mají k tomu samozřejmě své důvody. Nejčastěji jde o estetiku. Podprsenky zakrývají nedokonalosti prsou, navíc díky nim nejsou vidět bradavky. Mnoho žen nestojí o pohledy ostatních, které směřují na jejich poprsí. Tuto potíž můžete vyřešit tím, že si na své bradavky nalepíte tejpy. V případě, že nemáte nadměrně velké poprsí, podprsenky nenoste, protože uškodí vašemu zdraví.

Nošení podprsenek je poměrně svazující. Navíc to škodí zdraví. Upozorňují na to i některé studie. Pokud nemáte nadměrně velké poprsí, můžete podprsenky s klidem odhodit. Když se bez nich necítíte dobře, zvolte alespoň podprsenky bez vyztužení, které vám nebudou deformovat prsa. Podprsenky je vhodné nosit při sportu, aby vám během něj prsa nepřekážela. To je však jediný případ, kdy je budete potřebovat. Existuje mnoho důvodů, proč jinak podprsenky vůbec nenosit.  

Podprsenky mohou za větší povadlost prsou

Mnoho žen si myslí, že když budou neustále nosit podprsenky, zůstanou jim prsa déle pevná a nebudou ještě nějakou dobu povislá. Opak je pravdou. Lékař Jean-Denise Rouillon na základě svého výzkumu tvrdí, že podprsenky omezují růst prsní tkáně, což může způsobit jejich rychlé svěšení. Podprsenky navíc ňadra utlačují a deformují jejich přirozený tvar.

Podprsenky způsobují kožní potíže

Ve chvíli, kdy si koupíte podprsenku, která je vyrobená z neprodyšného materiálu, budete se v ní více potit. Následkem toho vám hrozí kožní potíže, což je aktuální zejména v létě. Mohou se vám objevit potničky, různé vyrážky či dokonce plíseň. V horkém letním počasí platí dvojnásob, že je nošení podprsenek škodlivé.

Prsa se s podprsenkou nezbaví toxinů

Pokud budete nosit každý den podprsenku, znemožníte tím bezproblémový průtok lymfy v prsou. Následkem toho se nebudou moci vaše ňadra zbavovat toxinů, které se začnou usazovat v tukových tkáních. V horším případě může tento stav vyústit v zánět či rakovinu prsou. Dejte si od podprsenek pauzu alespoň kvůli svému zdraví. Navíc je to bez nich mnohem pohodlnější.

Podprsenky dokáží spustit bolesti krční páteře a hlavy

Ramínka podprsenek se často zařezávají do trapézů, které kvůli tomu ztuhnou, což může vyvolat bolest v oblasti krční páteře. Těsná ramínka, která vás tlačí, mohou ovlivnit postavení krční páteře, která následně trpí. A ztuhlá krční páteř může vyvolat i bolest hlavy. Dále čtěte: Existuje mnoho druhů dámských kalhotek. Vyberte si pro sebe ty správné.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve