Hrušky dozrávají. Jejich konzumace vám přinese velké množství zdravotních výhod
Šťavnaté ovoce jedí lidé již od pravěku. Není divu. Pravidelná konzumace hrušek má svoje výhody. Podlouhlé plody obsahují vitaminy B, C a K. Hrušky jsou navíc bohaté na hořčík, měď, mangan, fenolické sloučeniny či vlákninu.
Hrušky podporují správnou funkci kardiovaskulárního systému
Kardiovaskulární onemocnění jsou pro všechny velkým strašákem. Bez správné funkce srdce a cév může člověk i zemřít. Proto je přirozená podpora činnosti srdce nezbytná. Právě hrušky mají pozitivní vliv na kardiovaskulární systém. Obsahují totiž velké množství draslíku, který snižuje vysoký krevní tlak. Zvyšuje průtok krve v celém organismu, okysličuje orgány a napomáhá k jejich zdravé funkci.
Hrušky posilují imunitu
Hrušku obsahují velké množství vitaminu C, který stimuluje produkci bílých krvinek. Posiluje imunitní systém, takže díky tomu budete mít menší šanci, že onemocníte. Šťavnaté ovoce má navíc antioxidační a protizánětlivé účinky. Znamená to, že budete méně náchylní na zánětlivá onemocnění.
Hrušky napomáhají při hubnutí
Pokud si snažíte udržet štíhlou linii, zařaďte do svého jídelníčku hrušky. Nazelenalé ovoce obsahuje velmi malé množství kalorií. Po snězení dvou hrušek se budete cítit sytí a nebudou vás přepadávat záchvaty hladu. Pokud budete mít krizovou chvilku, ve které byste nejraději snědli vše, co v kuchyni najdete, dejte si hrušku. Zasytí vás a nepřiberete po ní.
Hrušky zlepšují trávení
Trávicí potíže zažil v životě snad každý. Někdy jsou tak nepříjemné, že myslíte jen na to, aby byla vaše střeva zase v pořádku. Hrušky dokáží trávení zlepšit. Obsahují vlákninu, která nahromadí potraviny a přidá jim objem, takže snadněji projdou skrze střeva. Kromě toho vláknina stimuluje trávicí šťávy, které regulují pohyby střev. Pokud vás občas trápí zácpa, pravidelná konzumace hrušek by vám mohla pomoci.
Hrušky podporují zdraví kostí
Hrušky obsahují hořčík a vápník. Zejména vápník je důležitý pro zdravé kosti. Pomůže předejít minerální ztrátě a kostním onemocněním. Velkým strašákem je zejména osteoporóza, během které řídnou kostní tkáně. Dále čtěte: Obyčejná okurka je klíčem ke zdraví. Máme doporučení, jak její účinky nejlépe využít.