Zhubněte a zpevněte své tělo pomocí kruhového tréninku, který nemusíte praktikovat denně

 Zdraví 
27. srpna 2020 16:07 / Eva Vogelová
  2
📷
6 fotografií v galerii
Součástí kruhového tréninku je i cvik zvaný prkno  Depositphotos
Kruhový trénink začíná být čím dál oblíbenější. Není divu, protože díky němu si postupně zpevníte celé tělo a zhubnete. Navíc ho nemusíte praktikovat každý den. Bude vám stačit půlhodina třikrát až čtyřikrát týdně.

Nemusíte se bát, že by kruhový trénink nějak souvisel s kruhy. Jde o jednotlivé cviky, které se střídají rychle za sebou. Nepotřebujete k nim nic zvláštního. Stačí, abyste okolo sebe měli dost prostoru. Cvičí se s vlastní váhou těla. Ideální by bylo, kdybyste prvních pár hodin cvičili s lektorem, který to umí a naučí vás to. Následně pak budete moct cvičit sami kdekoliv a kdykoliv.   

Každý cvik provádějte čtyřicet pět sekund

Každý cvik vydržte cvičit pětačtyřicet sekund. Následně si dejte pauzu na patnáct vteřin. K tomu, aby tělo začalo spalovat tuky a budovalo svaly, potřebujete cvičit alespoň třicet minut. Pokud budete mít čas a energii na delší trénink, rozhodně vám to neuškodí. Minimálně byste však měli cvičit půl hodiny.

Díky přesně daným intervalům spálíte během jedné sekvence zhruba čtyři sta kalorií, což je obrovské číslo. Funguje to tak, protože střídáte maximální výkon a odpočinek. Tělo se během rychlého střídání dostane do menšího šoku a bere energii z tuků.

Střídání aerobních a anaerobních cviků

U kruhového tréninku se střídá aerobní a anaerobní cviky. Během aerobního cvičení se spalují tuky a zvyšuje se výkon kardiovaskulárního systému. Při této části si jednoduše řečeno dáte do těla a pořádně se zadýcháte. Součástí tohoto cvičení je třeba skákání přes švihadlo.

Během anaerobním cvičení si budujete sílu a vytrvalost. Rozhodně však nejde o nic jednoduchého, protože do této fáze patří například kliky. Střídání obou částí tréninku vám zajistí komplexní posílení vašeho těla. Kromě toho vám některé cviky zahrnuté v kruhovém tréninku mohou snížit bolesti zad, svalů a kloubů.

Cviky pro kruhový trénink

Předtím, než začnete cvičit, byste se měli dostatečně zahřát. Běhejte zhruba pět minut na místě či po okolí. Existuje hned několik cviků, které můžete do vlastního kruhového tréninku zahrnout.

Neměli byste vynechat zejména výstupy na vyvýšenou plochu, dřepy, kliky, prkno, jumping jack, sklapovačky či skoky přes švihadlo. Na konci kruhového tréninku byste se měli protáhnout. Dále čtěte: Hormonální jóga není jen prosté cvičení. Pomůže neplodným párům a cukrovkářům.

Kruhový trénink není vhodný pro všechny

Kromě pozitiv má kruhový trénink i svá negativa. Začátečníci ho mohou provádět špatně, takže jim může uškodit. Proto je na začátku lepší cvičit s někým, kdo to opravdu umí. Kruhový trénink docela dost přetěžuje srdce. Proto jedinci, kteří mají kardiovaskulární potíže, by kruhový trénink praktikovat neměli.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak upevnit partnerský vztah? Malá gesta a projevy lásky v každodenním životě mají obrovský vliv

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty